Yeni Nesil 2018 Mercedes CLS Görüntülendi

Ototeknikveri     10 Mart 2017 01:40

Mercedes-Benz yeni nesil CLS’nin hazırlığı içinde. Otomobil casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi. Bu kez daha az kamuflajla yakalanan modelin iç kabini de görülüyor.

Yeni Nesil 2018 Mercedes CLS Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni CLS’nin W213 E-Serisi platformu ile üretilmesi bekleniyor. Model biraz daha büyük olacak ve E-Serisi ile S-Serisi arasında yer alacak. Fotoğraflara bakılırsa, CLS’nin çok daha geniş bir ön panjur ve E-Serisi’ne kıyasla daha alçak bir hava girişi ile geleceği görülüyor. Otomobilin özgün far tasarımı trapezoide yakın bir şekilde. Yandan bakıldığında CLS’nin coupe benzeri profili daha da belli oluyor. Alçak tavan çizgisi arkaya doğru hafif eğimli şekilde alçalıyor. Arka lambalar yeni C238 E-Serisi coupe otomobildekiler ile benzer. Alt kısımda ise iki egzoz borusu bulunuyor. İç kabin de yine C238’den esinlenilmiş. Klimanın hava çıkışları, konsolun ve orta konsolun genel düzeni C238’i andırıyor. Önceki modelde analog kontrol paneli ve renkli ekran bulunuyor ancak yeni modelde Mercedes’in 12.3 inç ekranlı Widescreen Cockpit özelliğine seçenek olarak yer verilmesi bekleniyor.

Orta konsoldaki COMAND dokunmatik kontrolör otomobilin multimedya sistemine erişim sağlıyor. Bu kısımda klima kontrolleri, hızlı erişim butonları ve analog saat de bulunuyor. Öne çıkan özelliklerden birisi de ambiyans aydınlatması. Artık klima hava çıkışları da aydınlatılıyor. C238’de aydınlatma özelliği orta konsolun yanlarda, konsolda ve kapıya monte edilmiş koltuk ayarı düğmelerinde görülüyor. Burada lambalar yeşil renkte ancak Mercedes’in daha geniş bir renk paleti sunması bekleniyor.

 

CLS’nin motor serisinin E-Serisi’ni yansıtması bekleniyor. Otomobilde turboşarjlı dört silindirli V6 ve V8 motorlar bulunacak. V8 motor serinin en üzerindeki AMG versiyonu için kullanılabilir. Yeni Mercedes-AMG E 63 ile benzer şekilde, bu versiyonun dokuz vitesli otomatik şanzıman ve 4Matic dört çekişli sürüş sistemiyle sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo