Toyota i-TRIL CONCEPT Cenevre'de

Ototeknikveri     10 Mart 2017 12:53

Toyota’nın 2030 şehir içi ulaşım vizyonu: i-TRIL CONCEPT

Toyota i-TRIL CONCEPT Cenevre'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota’nın Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği önemli bir diğer yenilik ise konsept otomobil  i-TRIL oldu. Toyota’nın her zaman daha iyi ve daha çevre dostu otomobiller sunma felsefesiyle üretilen i-TRIL Concept, birçok yenilikçi özelliğe sahip. 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve aktif eğim teknolojisine sahip i-TRIL Concept, otomobillere, elektrikli araçlara, toplu taşımaya ve motosikletlere alternatif olarak dikkat çekiyor. Toyota i-TRIL, sadece sıradan bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda Toyota’nın daha tutkulu ve sürüş keyfi sunan araçlar üretme felsefesine de sahip. Bu özelliklerinden dolayı yeni konsept araç, şehir içi yavaş hızlarda giderken bile eğlenceli bir sürüş vaat ediyor.

Elektrikli motora sahip ve sadece 600 kg ağırlığındaki i-TRIL, 2,830 mm uzunluk ve 1,460 mm yükseklikte. Şehir içinde keyifli ve rahat bir sürüş sağlayan konsept araç, sadece 4 metrelik bir dönüş çapı sunuyor. Toyota’nın yeni konsept aracı 200 km’den daha fazla menzile sahip ve otonom sürüş özellikleriyle de öne çıkıyor. 

 

Toyota i-TRIL’in en önemli özelliklerinden biri ise, herhangi bir pedala sahip olmaması. i-TRIL, sağ ve sol elle kontrol edilebilen düğmelerle yönetiliyor. 

1+2 kişilik oturma düzenine sahip konsept otomobil, kabin alanı ve genişlik tanımını da yeniden yapıyor. i-TRIL’in kabini arkadaki yolcuların bile sürüş deneyiminden daha fazla keyif almasını sağlıyor. 

Son Güncelleme : 11 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo