Jaguar I-Pace ilk kez yollarda

Ototeknikveri     16 Mart 2017 01:18

İki ayrı kıtada iki otomobil fuarında boy gösteren Jaguar I-Pace, İngiltere’de ilk kez yollara çıktı.

Jaguar I-Pace ilk kez yollarda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece bir gösteri otomobili olmadığını, tam fonksiyonlu bir otomobil olduğunu kanıtlayan I-Pace Londra’da markanın tasarım ekibi tarafından sürüldü. Etkinlik esnasında fotoğraf çekimi de yapıldı. Jaguar’ın Tasarım Direktörü Ian Callum I-Pace için şunları söylüyor: “Konsepti caddelerde sürmek tasarım ekibi için gerçekten önemliydi. Otomobili nihayet dışarı çıkartmak, gerçek dünyada kullanmak özel bir deneyim. I-Pace’in dramatik silueti ve güçlü boyutları yolda diğer otomobillere fark atıyor ve kendini belli ediyor. I-Pace konsepti bataryalı elektrikli otomobil tasarımının yeni neslini temsil ediyor. Benim için, otomobilin geleceği burada”.

 

Tesla Model X ile rekabet edecek I-Pace bu yılın sonunda bir üretim modeline dönüşecek ve 2018’in ikinci yarısında piyasada olacak. Otomobil sıfırdan saatte 100 km hıza 4 saniyede çıkabiliyor. Ön ve arka akslardaki elektrik motorlardan sağlanan toplam güç çıkışı 400 hp, tork değeri 700 Nm.

Otomobil 500 km elektrikli sürüş mesafesine sahip (NEDC döngüsüne göre), piyasaya çıktığında gerçek sürüş koşullarında bu mesafe daha az olabilir. Lityum-iyon pilin %80 oranında dolması ise 50 kW DC şarj ile sadece 90 dakika alıyor.

Son Güncelleme : 16 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo