Avrupa’da Otomobil Satışları %2 Arttı

Ototeknikveri     17 Mart 2017 03:45

Geçen ay Avrupa’da yeni otomobil satışları %2.1 arttı. Buna rağmen Volkswagen, Opel ve Peugeot gibi büyük markaların satışlarında düşüş görüldü.

Avrupa’da Otomobil Satışları %2 Arttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AB ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği piyasalarında Şubat ayında 1.11 milyon adet otomobil satıldı. Satışlar İtalya’da %6.2, İspanya’da %0.2 arttı. Rakamlar Perşembe günü sektörel örgüt ACEA tarafından açıklandı. Volkswagen Grubu’nun satışları %1.5, Volkswagen markasının satışları ise %7 düştü. PSA Grubu’nun yeni otomobil satışlarında %3, Peugeot’nun satışlarında %3.7 düşüş görüldü. Citroen ise satışlarını %1.8 artırdı. Opel/Vauxhall satışları %1.2 düştü. Ford modellerinin satışları %2.3 yükseldi. En başarılı markalardan birisi ise %8.3 artışla Fiat oldu. Renault satışlarınd da %5.3 artış kaydedildi. Lüks markalar arasında Mercedes-Benz’in satışları %3.4 arttı, rakibi Audi ise geride kalarak satışlarını %2.2 artırdı. BMW’nin yeni otomobil kayıtları %0.5 düştü.

 

Asya markaları kazandı

Asyalı markalar yükselişe geçti. Toyota satışları %20 artarken, Nissan da satışlarını %3 büyütebilmeyi başardı. Kia satışlarını %11 artırarak sadece %0.7’lik artış yakalayabilen Hyundai’nin önüne geçti.

 

Ocak ayındaki %10’luk sıçramadan sonra, Avrupa’da politik belirsizlik ve ekonomiyi saran kara bulutlar nedeniyle satışlardaki büyümenin yavaşladığı görüldü. Ayrıca piyasa üç yıllık büyümenin ardından doygunluk noktasına ulaştı.

 

Avrupa’nın en büyük üç piyasasında da Şubat ayında düşüş görüldü. Şubat ayı genelde her yıl satışların zayıf olduğu bir ay. Kıtanın bir numaralı piyasası Almanya’da satışlar %2.6 düştü. İkinci en büyük piyasa İngiltere’de satışlarda %0.3 düşüş yaşandı. Bunun da Brexit ile gelecek düşüşlerin habercisi olduğu düşünülüyor.

 

Mayıs ayında seçimlere gidilecek Fransa’da ise otomobil satışları %2.9 düştü.

Son Güncelleme : 17 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo