Peugeot, Opel’in de Gruba Katılmasından Umutlu

Ototeknikveri     20 Mart 2017 02:37

Aile hissedarlarından Jean Philippe Peugeot, PSA Grubu’nun Opel’i devralmasının Peugeot’nun global yayılma planları için faydalı olacağını söyledi.

Peugeot, Opel’in de Gruba Katılmasından Umutlu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde PSA Grubu Almanya merkezli Opel’i ve İngiltere’deki Vauxhall bölümünü General Motors’dan 2.2 milyar euro tutarında bir anlaşma ile satın aldı. Jean Philippe Peugeot, kuzeni Robert Peugeot ile birlikte verdiği ortak röportajda “Bu gelişme grubumuzun adım adım tüm dünyayı fethetmesini sağlayacak. Bu PSA için önemli bir hedef olmaya devam ediyor” dedi. Peugeot ailesi, PSA Grubu’nda %22.19 oranında oy hakkına ve firmanın sermayesinin %13.68’ine sahip. Çinli Dongfeng Motor ve Fransa hükümeti de grupta ayrı ayrı %13.68 hisseye sahipler.

 

PSA Grubu Strateji Komitesi Başkanı Robert Peugeot söyleşide “Genel yıllık satış bakımından değerlendirilen daha büyük otomotiv firmaları bulunsa da, ölçek ekonomisi bakımından asıl önemli olan bir temel piyasada en az üç milyon adet otomobil satabilmek. Tüm büyük otomobil üreticilerinin önemli bir piyasada yıllık üç milyon adetlik hacmi var.” diye konuştu ve Opel’in gruba katılmasının bu açıdan da fayda sağlayacağını belirtti.

 

Alman ve Fransız markaların kombinasyonu grubun Avrupa’daki varlığını artırsa da, markalar tamamlayıcı nitelikte kalıyor. Robert Peugeot Opel’in Almanya’da Peugeot, DS ve Citroen’in toplamından fazla otomobil sattığını, Vauxhall markasının da İngiltere’de PSA’nın tüm markalarından daha fazla satıldığını hatırlatarak “Opel, PSA’nın güçlü olmadığı bazı piyasalarda güçlü bir konuma sahip. Dolayısıyla Opel’in gruba katılması grup içinde haksız rekabet yaratmayacak çünkü markaların kulvarları farklı.” dedi.

 

PSA ile Opel arasında bir anlaşma uzun yıllardır gündemdeydi. 2012 yılında General Motors ve Peuget birlikte bazı otomobiller geliştirmek için imza atmadan önce bile bu konu konuşuluyordu.

 

Jean-Philippe Peugeot bu konuda “Ailemiz General Motors ile yapılan anlaşmadan önce bile Opel ile yakınlaşmayı düşünüyordu ancak doğru zamanı bekledik.” dedi.

Son Güncelleme : 20 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo