Yeni Audi A8’in Çıkış Tarihi Belli Oldu

Ototeknikveri     20 Mart 2017 03:53

Audi’nin 4. nesil A8 (D5) lüks sedan modeli İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenecek “Audi Zirvesi”nde 11 Temmuz’da ilk kez tanıtılacak. Otomobilin dünya prömiyeri ise Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak.

Yeni Audi A8’in Çıkış Tarihi Belli Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model Audi Prologue konsept serisinin şık ve keskin hatlarını biraz daha büyük boyutlarla buluşturacak. Audi’nin MLB Evo platformu sayesinde yeni A8 yerini aldığı önceki nesilden daha hafif olacak ayrıca alternatif güç mekanizmaları ile uyum sağlayacak. Audi’nin amiral gemisi modeli aynı zamanda pek çok otonom sürüş özleliğine sahip. Bunlardan birisi de 60 km/s hıza kadar çalışan, yavaş trafikte sürücü komutu olmadan ilerleyebilen Trafik Yoğunluğu Asistanı. Kaputun altında, piyasadaki model ile benzer seçeneklerin sunulması bekleniyor. Benzinli ve dizel motorların yanı sıra bir tak-çalıştır hibrit model de otomobilin resmi çıkış tarihinden kısa süre sonra gelecek. Seride iki benzinli, üç dizel motor sunulacak. Bunlar 460 hp 4.0 litre benzinli V8 ve 565 hp 6.3 litre benzinli W12, 272 hp 3.0 litre V6 TDI, 408 hp 4.0 litre V8 TDI, 500 hp 5.0 litre V10 TDI olacak.

 

Audi’nn yeni A8 modelinin de 2017’nin sonuna doğru bayilere ulaşması bekleniyor. Model BMW’nin yeni 7 Serisi ve Mercedes-Benz S-Class ile rekabet edecek.

Son Güncelleme : 20 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo