Yeni Peugeot 508 sedan 2018’de geliyor

Ototeknikveri     20 Mart 2017 04:51

Yeni Peugeot 508 2018’de piyasaya çıktığında çok sayıda rakiple karşılaşacak. Modelin stili yeni tanıtılan Instinct konseptinden esinleniyor.

Yeni Peugeot 508 sedan 2018’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot stil odaklı yeni nesil 508’i 2018 yılında BMW 3 Serisi, Opel Insignia ve Volkswagen Arteon gibi çok sayıda rakibin karşısına çıkartacak. 508, Insignia ve Ford Mondeo gibi D segmenti sedan otomobillerin satışları son on yılda düşüşe geçti, bu dönemde SUV’lerin popülaritesi sürekli arttı, ayrıca BMW, Audi, Mercedes gibi lüks firmalar modellerinde daha ana akım fiyatlandırmalar yapmaya başladılar. Peugeot’nun kardeş firması Citroen’in – en azından Avrupa’da – sedan formatını tamamen terk edeceği ve bu yıl bir C5 Aircross crossover çıkartacağı söyleniyor. Peugeot ise 5008 SUV’nin yanında bir sedan model bulundurmakta ısrar ediyor. 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuşan ürün direktörü Laurent Blanchet “Markamızın konumlanması ana akımın en üzerinde olacak. Bu ne anlama geliyor? Bu premium sınıfına girmek istemediğimiz anlamına geliyor, bunun için bir başka PSA markası olan DS var. Bizim istediğimiz çok iyi bir genel marka olmak, bunun için de D segmentinde bulunmak zorundayız.” dedi.

 

Güvenilir kaynaklar geleneksel üç kutulu şeklin yerini daha stil odaklı bir otomobilin alacağını söylüyor. Peugeot’nun tasarım şefi Gilles Vidal’ın bu konudaki açıklaması şöyle: “Piyasanın bu kısmındaki gereklilikler dünyanın neresinde olduğunuza göre farklılık gösteriyor. Avrupa’da D segmenti ölüyor, bunun yerini daha dinamik ve daha kompakt seçenekler alıyor”.

Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Instinct konseptinin yeni 508 modelini etkilemesi bekleniyor. Modelde de konseptteki gibi coupe benzeri bir çatı çizgisi ile arkada alan genişliği yerine stile öncelik verilecek.

 

Vidal Instinct’in oldukça kısa bir otomobil olduğunu ancak ölçeklendirilebileceğini belirtti, ayrıca konseptteki özgün dikey LED gündüz sürüş ışıklarının yakın zamanda üretim modellerinde de görülebileceğini açıkladı.

 

Peugeot CEO’su Jean Philippe Imparato ise şunları söyledi: “Instinct gibi konseptleri boşuna yapmıyoruz, bunlarla tüketicilere bazı tasarım mesajları veriyoruz. Bu otomobilin özellikle ön kısmında gördüğünüz şeyler yakın zamanda atacağımız adımlar hakkında önemli bilgiler veriyor. Instinct’in stil sahibi duruşu sedan stratejimizin bazı bileşenlerini yansıtıyor, bunu yeni nesil 508’de de görmek ilginç olabilir”.

 

Yeni nesil 508’in temelinde artık kısmen eskimiş platformunun yerini PSA’nın EMP2 mimarisi alacak. Bu sayede tak-çalıştır hibrit teknolojisi de modelde kullanılabilecek. Batı Avrupa’da dizel satışları düşerken bir hibrit model mantıklı bir çıkış olacaktır. Otomobilde aynı zamanda yeni 3008 ve 5008’de görülen i-Cockpit sistemi de bulunacak.

 

Laurent Blanchet Peugeot’nun sektörde hem bir SUV (5008 gibi) hem de 508 gibi bir otomobille bulunması gerektiğini söyleyerek özellikle Çin ve ABD gibi piyasalarda bunun gerekli olduğunu vurguladı. Blanchet 508’in yenileneceğini ve yeni bir modelin 2018’de satışa çıkabileceğini onayladı.

 

Yeni 508’in bu yıl içinde önizlemesi yapılabilir. Satışların ise en erken 2018’in ilk yarısında başlaması bekleniyor. Otomobilin ne zaman çıkacağı sorulduğunda Blanchet “Şu anki 508 altı yıldır piyasada, dolayısıyla yeni modelin oldukça yakında geleceğini varsayabilirsiniz” dedi.

Son Güncelleme : 20 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo