Volkswagen'in 2025 Stratejisi

Ototeknikveri     20 Mart 2017 08:19

Volkswagen yeniden yapılanmasını tam gaz sürdürüyor. 2016 mali yılının olumlu sonuçları Volkswagen Grubu’na yeni bir ivme ve iyimserlik kazandırdı.

Volkswagen'in 2025 Stratejisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen CEO’su Matthias Müller Wolfsburg’da yaptığı 2016 mali yılı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl bizim için zorlu ancak bir o kadar da başarılı bir yıldı. 2016’da firmamızın tarihindeki en büyük dönüşümün temellerini attık. Bir yandan da pek çoklarının imkansız olduğunu düşündüğü seviyede başarıyla işlerimizi devam ettirdik. Volkswagen tekrar rayına oturdu. Volkswagen 2025 yılında yine dünya çapında en başarılı otomobil üreticilerinden birisi olacak. Aynı zamanda sürdürülebilir mobilite alanında da lider olmak ve yeni mobilite servislerinde standartları belirlemek istiyoruz. Çevreye duyarlılık, güvenlik ve bütünlük bakımından rol modeli olacağız”.

 

Finans ve Kontrolden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Frank Witter ise şu açıklamalarda bulundu: “Bu sonuçlar grubumuzun dizel krizinin etkilerini atlatabilecek finansal donanımı oluşturduğunu ortaya koyuyor. Tüm markalar başarılı operasyon sonuçları ile Volkswagen Grubu’nun 2016’daki başarısına katkıda bulundu”.

Sürdürülebilir mobilitede dünya liderlerinden olmak isteyen Volkswagen Grubu, 2016’da “TOGETHER – Strategy 2025” (Birlikte – 2025 Stratejisi) gelecek programını başlattı. Stratejinin dört temel alanında da ciddi mesafe alındı. Müller’in konuyla ilgili verdiği bilgiler şöyle: “Temel otomotiv işlerimizle ilgili dönüşüm başarıyla devam ediyor. Yeni mobilite servislerimiz şekil alıyor, geleneksel olarak yüksek inovatif gücümüz bu konuda en büyük desteğimiz, finansal olarak da süreci iyi kontrol ediyoruz”.

 

Yeni stratejiyi hayata geçirmek için son aylarda bir dizi proje başlatıldı. Örneğin, grubun önemli markalarının tamamında seri yapısının uygulanması dönüşümün önemli noktalarından birisi oldu.

Ayrıca, grup yeni ortaklıklar kurma arayışında. Bu kapsamda Hindistan’dan Tata Motors, Çin’den ise FAW ve JAC gibi ekonomi segmentine yönelik firmalarla işbirliği anlaşmaları imzalandı. Navistar Volkswagen Kamyon ve Otobüs firması ile stratejik ortaklık ticari taşıtlar segmentinde ABD piyasasının kapılarını gruba açtı.

 

Volkswagen ayrıca taşıt pili üretiminde teknolojik liderlik için çok aşamalı bir plan benimsedi. Grup bu amaçla yeni bir merkez kuracak ve pilot üretim 2020 yılında başlayacak. Pil hücreleri geliştirme alanında da ortaklık görüşmeleri devam ediyor ve bu yıl içinde görüşmelerden sonuç alınması bekleniyor.

Audi bünyesinde “Autonomous Intelligent Driving GmbH” departmanının şekillendirilmesi grup için otonom sürüş alanında yeni bir dönüm noktaısnı ifade ediyor. Sadece bir kaç gün önce grubun ilk tamamen kendi kendini sürebilen otomobili “Sedric” tanıtıldı. Volkswagen’in akıllı sürüş çalışmaları elektrikli mobilite dijital bağlantılar alanında liderlik isteğinin önemli bir kanıtı. Bu kapsamda dünya çapında 37 uzmanlık merkezi ve dijital laboratuar kurulması da grubun geleceğe hazırlandığını ortaya koyuyor. Mobilite çözümlerini grubun yeni ve stabil bir ayağı haline getirme çabaları özellikle grubun Aralık ayında yeni kurulan şirketi MOIA ile ve “Gett” ile kurulan stratejik ortaklıkla devam ediyor.

 

2017 yılı için grup Strategy 2025 uygulamasını hızlandırmayı hedefliyor. Örneğin SUV kampanyası 7 yeni modelle devam ettirilecek. Ekonomik taşıt üreticileriyle planlanan ortaklıkların 2017 yılı içinde başlaması bekleniyor, ilk modeller ise 2018 ve 2019’da çıkacak. 2017’de grup mobilite çözümlerindeki çabalarını ve “mobility-on-demand” servisler portföyünü genişletme çalışmalarını MOIA üzerinden yürütecek.

Taşıtlar ve sürüş sistemlerinin dönüşümü de e-mobilite odaklı olacak şekilde hızlandırılacak. Grup 2017 – 2018’de 10’dan fazla elektrikli otomobil çıkartmayı hedefliyor, 2025 yılı hedefi ise 30 adet yeni, tamamen pilli elektrikli otomobil çıkartmış olmak. Aynı zamanda, firma önümüzdeki yıllarda da önemini koruyacağı düşünülen daha verimli yanmalı motorlar üzerine çalışıyor. Bunun göstergesi de Volkswagen Grubu bünyesinde bu yıl çıkacak 60’tan fazla yeni model.

 

Müller: “Önümüzdeki yıllarda TOGETHER kampanyamızla başlayan derin değişiklik daha görünür olacak. Volkswagen daha hızlı, daha odaklanmış ve daha müşteri merkezli bir marka haline gelecek. Bu da çok markalı grubumuzun sinerji potansiyelini artıracak. Yeni ve heyecan verici mobilite çözümleri geliştireceğiz. Piyasaya geleceğin standartlarını belirleyecek yeni otomobiller çıkartacağız. Yeni iş modelleri kuracağız, yeni piyasalara gireceğiz ve yarının otomotiv dünyasında en üstte yer alacağız”.

 

VW CEO’su Matthias Müller, 2025 stratejisi dahilindeki finansal hedeflerini de açıkladı. Müller satışlardan elde edilecek işletme karının %8’e yükselmesini, otomobil sektöründeki yatırım geri dönüşlerinin ise %15’in üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti. Müller, zorlu ancak gerçekçi hedefler belirlediklerini söyledi.

Son Güncelleme : 20 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo