2017 Volkswagen T-ROC SUV yaza hazırlanıyor

Ototeknikveri     21 Mart 2017 12:23

Yeni Volkswagen T-ROC SUV 2017 yılının yaz aylarında tanıtılacak.

2017 Volkswagen T-ROC SUV yaza hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen SUV akımını yakalamakta nispeten yavaş kalmıştı ancak önümüzdeki 18 ay içinde çıkartacağı yeni crossover modellerle firma bunu değiştirecek gibi görünüyor. Bu değişimin ilk ayağı da Golf tabanlı yeni T-ROC olacak. T-ROC 2017’nin yaz aylarında tanıtılacak, ardından satışa çıkacak. VW Golf tabanlı bir SUV fikriyle üç yıldan fazla bir süredir ilgileniyordu. Firma 2014 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda T-ROC konseptini tanıtmıştı. Üretim modelinin dünya prömiyerinin de bu yılki Cenevre fuarında yapılması planlanmıştı ancak VW daha sonra modelin çıkışını yaz aylarına, satışların başlamasına yakın bir zamana erteledi. T-ROC Volkswagen’in portföyünde Golf ile birlikte Tiguan’ın altında konumlanacak. Model, bir SUV’nin büyüklüğüne ihtiyaç duymayan ancak pratikliğine ve yüksek biniş pozisyonuna ilgi duyan müşterilere hitap ediyor.

 

T-ROC modelinin kendisi geçen ay gerçekleşen Cenevre fuarında yer almadı ancak Volkswagen’in basın konferansı sırasında bir süreliğine ekranda görüntülendi ve ipuçları verildi. Otomobil Tiguan’dan biraz daha küçük, köşeli tekerlek bombeleri, kısa ve kalın C sütunu ve çıkıntılı omuz çizgisiyle ayırt ediliyor.

Mekanik bakımdan, T-ROC DNA’sının büyük kısmını Audi Q2 ile paylaşacak. T-ROC, Audi’nin modeli ile benzer uzunluğa sahip; 4.2 metre. Genişlik ise 1.8 metre. Q2 ve Seat Ateca için de kullanılan Volkswagen Grubu’nun esnek MQB platformu T-ROC modelinin de temelinde bulunuyor. Otomobilin aks aralığının 2.6 metre civarında olması bekleniyor, bu da Golf hatchback ile benzer bir uzunluk.

 

Golf hatchback ile benzerlikler sadece bu kadar değil. Motor ve şanzıman seçeneklerinin de Golf serisinden alınması bekleniyor. Bu da giriş seviyesi 1.0 litre üç silindirli turbo (115 hp) ve daha önce güncellenen Golf’te de bulunan 1.5 litre TSI EVO turbo (150 hp) benzinli motorlara yer verileceği anlamına geliyor.

Volkswagen patronu Herbert Diess kompakt otomobillerdeki küçük silindir hacimli dizel motorların geleceğini sorgulamıştı ancak T-ROC bu değişiklikten etkilenmeyecek; dizel motorların yeni SUV’nin satışlarının büyük kısmını oluşturması bekleniyor.

 

T-ROC’ta 1.6 ve 2.0 litre TDI dizel motorları 115 hp – 150 hp arası güç çıkışlarıyla görebiliriz. 6 vitesli manuel ve 7 vitesli DSG şanzımanlar da motor seçeneklerinin büyük kısmıyla birlikte sunulacak.

Giriş seviyesi versiyonlar sadece önden çekişli olacak ancak Volkswagen’in 4MOTION dört çekişli sürüş sistemini üst seviye dizel versiyonlarla birlikte sunması bekleniyor. İngiltere’de Tiguan siparişlerinin %70’ten fazlasını dört çekişli versiyonlar oluşturuyor. T-ROC modelinin güç aktarım mekanizmalarının pek çoğu Golf ile aynı olacak, dolayısıyla GTI, GTE tak-çalıştır hibrit, GTD ve R gibi versiyonların gelecekte T-ROC için de çıkartılması teknik açıdan mümkün.

 

Tam elektrikli bir versiyon ise düşünülmüyor çünkü firma tüm yeni elektrikli otomobillerini yeni I.D markası altında toplayacak.

 

Önümüzdeki aylarda bayilerde yeni T-ROC modelini yeni amiral gemisi Touareg SUV takip edecek. Bunun da ardından Polo tabanlı bir küçük crossover model Seat Arona ve Nissan Juke ile rekabet için gelecek.

Son Güncelleme : 21 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo