Citroen gelecek planlarını E-Berlingo ile tanıtıyor

Ototeknikveri     22 Mart 2017 02:33

Yeni sıfır emisyonlu, beş koltuklu E-Berlingo Citroen’in elektrikli taşıtlara ilgisini E-Berlingo ile sergiliyor. Bu arada Citroen’in de içinde bulunduğu PSA grubu yeni bir elektrikli otomobil platformu geliştiriyor.

Citroen gelecek planlarını E-Berlingo ile tanıtıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Citroen E-Berlingo yolcu taşıma amaçlı minibüs tipi bir elektrikli taşıt. Model, 170 km sürüş mesafesine sunuyor. Berlingo elektrikli hafif ticari minibüs ile aynı tek motorlu elektrikli sistemi kullanan E-Berlingo 66 hp güç çıkışı ve 200 Nm tork değeri geliyor. İki yüksek kapasiteli lityum-iyon batarya taşıtın alt şasisinde bulunuyor ve toplam kapasiteleri 22.5 kWh. Çekim merkezini iyileştirmek ve iç kabin genişliğinden ödün vermemek için bataryalar arka aksın iki yanında konumlandırılmış. E-Berlingo’nun bataryaları 15 dakikada %50, 30 dakikada %80 sürüş mesafesi sağlayacak kadar şarj edilebiliyor. Bir DC hızlı şarj portu kullanıldığında bataryalar 8 saatte tam şarj oluyor. Frenden geri kazanılan enerji de taşıt hareket halindeyken bataryaları şarj etmek için değerlendiriliyor.

 

E-Berlingo’nun diğer özellikleri standart Berlingo ile aynı. İki sürgülü kapı ve çıkartılabilir koltuklar modüler bir kabin yerleşimi sunuyor.

 

Opsiyonel donanım arasında klima, park sensörleri, hız sınırlayıcı, yokuş kalkış asistanı ve 7.0 inç dokunmatik ekran (Bluetooth ve akıllı telefon entegrasyonu desteği ile) bulunuyor.

 

Fiyatlandırma sonbaharda E-Berlingo’nun satışa çıkmasına yakın açıklanacak ancak 26.100 sterlin fiyatla satılan Berlingo Electric LCV’den biraz daha yüksek bir fiyat bekleniyor.

 

Geçen yıl dünya çapında 491 adet Berlingo Electric LCV satıldı. Dolayısıyla yeni E-Berlingo’nun satışlarının da düşük olacağı tahmin ediliyor. Buna rağmen modelin çıkışı Citroen’in elektrikli taşıt piyasasına olan ilgisini gösteriyor.

 

Markanın diğer elektrikli modeli C-Zero şehir otomobili geçen yıl 1866 adet satıldı. Citroen’in ana firması PSA Grup 2019’a kadar daha ana akım bir elektrikli otomobil çıkartmak için yeni bir elektrikli platform geliştiriyor.

Son Güncelleme : 22 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo