BMW Grup 2018 sonuna kadar 40 yeni model çıkartacak

Ototeknikveri     22 Mart 2017 04:15

BMW, MINI ve Rolls Royce özellikle elektrikli taşıtlar ve SUV’lere odaklanarak gelecek yılın sonuna kadar 40 yeni ve güncellenmiş model çıkartacak.

BMW Grup 2018 sonuna kadar 40 yeni model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi lüks otomobil satışlarında tacı Mercedes’ten almayı hedefliyor. BMW yöneticisi Harald Kruger firmanın Münih’teki yıllık konferansında, markanın geçen yıl 2 milyon 367 bin 603 adet otomobil sattığını ve 2015 yılına kıyasla satışlarını %5.3 artırdığını duyurdu. Kruger “2017 ve 2018 yıllarında üç lüks markamızdan 40 yeni ve güncellenmiş model çıkartmayı planlıyoruz. Yeni ürün atağımız Şubat’ta BMW 5 Serisi ile başarılı şekilde başladı ve business sedan segmentinde çıtayı yukarı yükselttik” dedi.Yıl sonunda BMW yeni X2 SUV’yi çıkartacak. X3’ün yeni versiyonu da yolda. 2020 yılı itibariyle BMW SUV serisini X7 ile taçlandıracak. X7, firmanın portföyünde 7 Serisi lüks sedan otomobilin yanı sıra yer alacak. Geçen yıl dünyada satılan her 4 BMW modelinden birisi SUV kategorisinden oldu.

 

Grubun Rolls-Royce markası da Cullinan modeli ile SUV segmentine girecek. Rolls-Royce aynı zamanda Phantom’un yeni neslini de hazırlıyor.

 

Kruger ayrıca BMW’nin elektrik stratejisini genişleterek ürün yelpazesindeki diğer modellere de yaygınlaştırabileceğini söyledi. MINI hatchback ve BMW X3 SUV’nin elektrikli versiyonları BMW Grup için elektrikli teknolojilere geçişte ikinci aşamanın başlangıçı anlamına gelecek. 2021 yılı itibariyle BMW Tesla ile rekabet edecek bir i5 sedan olarak şekillenmesi beklenen iNEXT’i çıkartacak. Bu modelde daha önce hiç bir üretim modelinde görülmemiş düzeyde otonom teknolojiler yer alacak.

Son Güncelleme : 22 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo