2017 Honda CR-V’ye IIHS güvenlik testinde

Ototeknikveri     23 Mart 2017 04:31

2017 Honda CR-V, Amerika'da yapılan IIHS güvenlik testlerinden tam not alarak ayrılmayı başardı.

2017 Honda CR-V’ye IIHS güvenlik testinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ekim 2016’da Detroit Auto Show’da tanıtılan ve Aralık ayında satışa çıkan beşinci nesil CR-V, Honda için ABD’de vazgeçilmez bir model. Tüketicilerin güvenliğe çok önem verdiği ülkede CR-V IIHS testlerinden başarılı sonuçlar aldı. Honda CR-V ön darbe, yan darbe, tavansağlamlığı, koltuk başlıkları gibi tüm alanlarda “İyi” not aldı ve güvenliğini kanıtladı. Çarpışma önleme alanında da otomobil başarılı oldu. Honda Sensing paketi ve çarpma önleyici fren sistemiyle CR-V çeşitli durumlarda freni otomatik kontrol edebiliyor. IIHS bu durumlarla ilgili üç test yaptı: çarpışma öncesi uyarı, düşük hızda otomatik fren ve yüksek hızda otomatik fren. 40 km/s hızda bile Honda CR-V çarpışmayı önlemeyi başardı.

Bu sonuçlarla CR-V en iyi not olan “Top Safety Pick+” ile ödüllendirildi. Öte yandan, bu otomobilin hiç bir kusuru olmadığı anlamına gelmiyor. CR-V çocuk koltuğu uyumluluğu bakımından sadece “kabul edilebilir” notu aldı ve bu alanda bazı sıkıntılar tespit edildi. Hem LED hem de halojen lambalarla CR-V’nin farları da sadece “kabul edilebilir” not alabildi. Farlar daha iyi performans gösterebilirdi.

 

Yeni CR-V’nin fiyatı giriş seviyesi LX için 24.045 dolardan başlıyor. Giriş seviyesi CVT şanzıman ve 17 inç alaşım jantlarla geliyor. EX ve üzeri donanım seviyelerinde ise 9.4 l/100 km yakıt tüketen 1.5 litre turbo motor geliyor. 1300 dolar karşılığında otomobile dört çekişli sürüş sistemi de eklenebiliyor.

Son Güncelleme : 23 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo