Yeni Volvo XC40 kış testinde görüntülendi

Ototeknikveri     23 Mart 2017 04:52

Volvo, yeni XC40 modelinin hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni XC40, XC90 ve XC60'ın ardından İsveç'li üreticinin SUV atağının son halkasını oluşturacak.

Yeni Volvo XC40 kış testinde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil XC60 modelini gün yüzüne çıkaran Volvo, daha önce V40 CrossCountry modeli ile başarı aradığı kompakt segmentte yepyeni ile XC40 şans arayacak. Nisan ayında yapılacak Şangay Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılması beklenen yeni Volvo XC40 böylece, markanın Çin pazarına verdiği önemi gözler önüne serecek. Son hazırlıkları sürdürülen yeni XC40 için hazırlanan prototip, kabininde en az dört yolcu ile görüntülendi. Arka koltuktaki yolcuların rahat bir şekilde seyredebilmesi hedeflenen model, VW Tiguan'nın başını çektiği kompakt segmentte, Audi Q3 ve BMW X1 gibi premijum modellerle mücadele verecek. XC40 ile ilk karşılaşmamız Concept 40.1 ile olmuştu. Konseptin agresif görünümü sevilmişti, ancak ortaya çıkan görüntüler, üretim versiyonunda geniş C sütunlarına ve geri çekilebilir kapı tutacaklarına yer verilmediğine işaret ediyor. Bu nedenle segmentte daha da büyük etki yaratma şansı kaçırılmış gibi duruyor. Konseptte L şekilli arka lambalar yer alsa da üretim versiyonunun arka lambalarının büyük XC90 modeli ile neredeyse aynı olduğu görülüyor.  

 

Otomobilde CMA (Compact Modular Architecture) platformu kullanılıyor. Çinli kardeş marka Geely ile birlikte geliştirilen platform Lynk&Co 01 crossover modeli için de kullanılacak. Volvo’nun XC40 modelini bu yılın sonuna kadar tanıtması bekleniyor. Üretim ise en erken 2018’de başlayacak. Otomobilin rakipleri arasında Audi Q3, BMW X1, Infiniti QX30 ve Mercedes GLA bulunacak.

Son Güncelleme : 23 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo