2018 Opel Corsa Görüntülendi

Ototeknikveri     23 Mart 2017 07:01

Geliştirme otomobilinden görüntüler Opel’in gelecek hatchback modelinin nasıl görüneceğini yansıtıyor. Büyük boyutlar iç kabinin genişliği hakkında fikir veriyor.

2018 Opel Corsa Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Opel Corsa 2018’de daha fazla iç kabin alanı ile ve yeni Astra’dan alınmış teknolojilerle gelecek. Casus fotoğrafçılar beş kapılı Opel Corsa hatchback otomobili bir kez daha görüntüledi. Geliştirme otomobilinin ağır kamuflajı küçük detayları gizliyor ancak ön panjurun yükseltildiği ve inceltildiği, yeni Astra’ya benzer bir görünüm kazandığı anlaşılıyor. Ön panjurun ortasındaki çubuğun üretim modelinde Opel logosunu taşıyan bir krom şerit olacağı düşünülüyor. İç kabinde multimedya ekranının boyutu biraz büyütülmüş ancak donanım ve materyallerin pek çoğu daha öncekine benzer. Otomobilin farları da kamuflajlanmış ancak daha agresif bir tasarım kullanıldığı belli oluyor. Corsa’nın genel olarak daha haşin bir görünüme sahip olması bekleniyor. Geliştirme otomobilinin ön tekerlekleri önceki nesile kıyasla ön tarafa daha yakın konumlandırılmış. 2018 Corsa’nın her iki aksının daha dış kenarlara doğru çekilerek kabin alanının genişletileceği düşünülüyor. Öte yandan, otomobilin kaputu önceki nesilden daha kısa görünüyor. Bu da genel boyutlarda büyük bir oynama olmayacağını gösteriyor.

 

Arkada, ince arka farların silueti seçilebiliyor ancak kamuflaj diğer detayları kapatıyor. İç kabinde ise Corsa’nın diğer Opel modellerini takip ederek konsol ve kapı kaplamalarında daha parlak ve dekoratif materyaller kullanarak lüks bir görünüm sağladığı anlaşılıyor. Dokunmatik ekranlı multimedya sistemi Astra’da ilk kez kullanılacak bir yazılımla ve opsiyonel Apple CarPlay/Android Auto desteğiyle gelecek.

 

Yeni Corsa’nın tüm versiyonları yeni Astra’nın platformunun daha küçük bir versiyonu temel alınarak geliştirilecek. Bu da hem hatchback hem de sedan versiyonların öncekine kıyasla hafifleyeceği anlamına geliyor.

 

Motor serisinin tanıdık turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlardan oluşması bekleniyor. En hızlı VXR modelinde 1.6 litre 200 hp turbo motor kullanılabilir.

 

Şu an piyasada olan Corsa için üç ve beş kapılı kaporta stilleri sunuluyor. Yeni nesilde de aynı şekilde olması bekleniyor. Son gelen hatchback fotoğrafları dışında, bugüne kadar sadece Corsa sedan görüntülenmişti. 

Son Güncelleme : 24 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo