Volvo XC40 yeni 1.5 litre üç silindirli motor ve hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     23 Mart 2017 11:27

Volvo’nun yeni küçük SUV’sinin fotoğraflarından tasarımda Concept 40.1’e sadık kalındığı anlaşılıyor.

Volvo XC40 yeni 1.5 litre üç silindirli motor ve hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo CEO’su Håkan Samuelsson 2018 Volvo XC40 modelinin yeni 1.5 litre üç silindirli motorla geleceğini açıkladı. Volvo’nun geliştirme aşamasına katkıda bulunduğu elektrikli taksi firması London Taxi Company (LTC) açılışında konuşan Samuelsson yeni motorun CMA tabanlı bir modelde çıkabileceğini söylemişti. Volvo bu sayede Audi Q3, Mercedes-Benz GLA ve BMW X1 ile rekabet edebilecek. Motor Volvo’nun mevcut dört silindirli 2.0 litre motorundan geliştirildi ve XC40 serisinde yanına turboşarj teknolojisi bulunan ya da bulunmayan başka dizel ve benzinli motorlar eklenecek.

 

Yeni üç silindirli motor hibrit formunda da sunulacak. 180 hp benzinli motor, 74 hp elektrikli motorla birlikte çalışıyor. Bu sistem LTC elektrikli taksilerde kullanılan sistem ile benzer ancak Samuelsson Volvo’nun ana güç kaynağının üç silindirli motor olacağını, taksilerde ise motorun pilleri şarj etmek için kullanıldığını belirtiyor.

 

T5 Twin Engine önden çekişli hibrit sistem 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla birlikte geliyor. Şanzıman da elektrikli motordan doğrudan komut alıyor. Hibrit sistem tam elektrikli modda 50 km sürüş mesafesi sunuyor.

 

Küçük SUV’nin tasarımı geçen yıl fotoğrafları ortaya çıkan Concept 40.1’den ilham alıyor. Casus fotoğraflar konseptin köşeli bagaj kapağının ve agresif burun tasarımının geliştirme otomobilinde de sürdürüldüğünü gösteriyor. Otomobilde ön ve arkada yeni lamba tasarımları gibi konseptten diğer özelliklere de yer verilebilir.

 

Otomobilin C sütunlarındaki kamuflaj ayrıca konseptte köşeli bir versiyonunu gördüğümüz sıra dışı bir pencere çizgisine işaret ediyor.

 

Yeni XC40 markanın CMA mimarisini kullanan ilk Volvo olacak. Bu platform başka bazı Volvo modellerinde ve ana firma Geely’nin Çin’e yönelik modellerinde de bulunuyor.

 

XC40 küçük SUV segmentindeki yeri düşünülürse hepsi 25.000 sterlin üzeri fiyatlarla satılan rakiplerine karşı şansını artıracak daha makul bir fiyatla sunulabilir. Üst donanım seviyesi XC40 modelleri 30.600 sterlin fiyatlı Range Rover Evoque ile bile rekabet edebilecek.

 

XC40 modelinin önümüzdeki aylarda 40 serisi modellerinin ilki olarak tanıtılması bekleniyor. Bunu 2019’da V40 hatchback ve V40 station izleyecek. V40 station hem standart versiyon olarak hem de Cross Country versiyonuyla çıkabilir.

Son Güncelleme : 24 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo