Seat'ın Yeni Büyük SUV Hazırlığı

Ototeknikveri     24 Mart 2017 12:35

Seat’ın yeni büyük SUV’si Skoda Kodiaq modelini temel alacak, firmanın SUV serisinde Ateca ve Arona’nın yanı sıra yer alacak.

Seat'ın Yeni Büyük SUV Hazırlığı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat 2018 yılında portföyüne yeni bir büyük SUV ekleyeceğini duyurdu. Skoda Kodiaq temelli olacak modelin iç kabini ise kendi özgü tasarlanacak. Beş ve yedi koltuklu versiyonlarla sunulanacak model yeni beş kişilik Ateca’nın üzerindeki bir piyasa segmentini hedef alacak. Modelin ismi henüz onaylanmadı ancak Seat patronu Luca de Meo markanın yıllık basın konferansında modele ismini vermeye uygun pek çok İspanyol şehri olduğunu söyledi. Bu da ismin neye göre seçileceği konusunda ipucu veriyor. De Meo “Bu otomobil bize yeni müşteriler getirecek, marka imajını güçlendirecek ve karımızı artırmakta büyük etkisi olacak. Barcelona’da tasarlanan otomobil Almanya’da inşa edildi. Yeni SUV Wolfsburg’da yani VW Grubu’nun kalbinde üretilecek, bu da SEAT ile Volkswagen arasındaki bağları güçlendirecek” diye konuştu.

 

4.7 metre uzunluğundaki yeni SEAT SUV yedi koltuklu bir otomobil için kısmen kompakt boyutta ve bu özelliği aynı platforma sahip Skoda Kodiaq ile de paylaşıyor. Eğer yeni SUV Ateca’nın tatmin edici dinamik karakteristiklerine sadık kalırsa yedi koltuklu crossover otomobiller arasında kıvraklık bakımından standartları yeniden belirleyebilir.

Ölçeklendirilebilir MQB platformunu temel alan SEAT SUV, Volkswagen Grubu’nun motorlarını kullanacak ve Volkswagen’in Wolfsburg fabrikasında üretilecek. Motor ve şanzımanların detayları henüz belli değil ancak 150 hp 1.5 Tsi benzinli, 150 hp 2.0 Tdi, 180 hp 2.0 benzinli ve 240 hp 2.0 Tdi motorların kullanılması bekleniyor. Dört çekişli sürüş sistemi ve DSG çift debriyajlı şanzıman opsiyonel olarak sunulacak.

 

SUV, SEAT’ın en yüksek fiyat noktasını 30 bin sterlin üzerine çekecek, bu noktada model lüks markaların giriş seviyesi modelleri ile rekabet edebilecek. Ana hedef ise Hyundai Santa Fe gibi başarılı yedi koltuklu SUV’ler olacak.

SUV’ler SEAT için giderek ana mücadele alanı haline geliyor. C segmenti Ateca, Nissan Qashqai ile rekabet ediyor ve geçen yıl çıktı, B segmenti crossover Arona ise Juke ile rekabet edecek ve bu yıl içinde piyasada olacak.

 

B-SUV ve C-SUV piyasa segmentleri Avrupa’da hızla gelişiyor ve pazar payı artıyor. SEAT 7 koltuklu Alhambra modelini devam ettiriyor ancak yeni SUV bu MPV modelin yeni nesli için yatırım yapılmasının önünü kesebilir.

 

SEAT geçen yıl 2007’den bu yana ilk kez pozitif işletme karı elde etti. Finans yöneticisi Holger Kintscher “Sahalara geri döndük. Volkswagen Grubu’na katıldığımızdan bu yana elde ettiğimiz en iyi sonuç bu” diye konuşmuştu.

Son Güncelleme : 24 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo