Skoda Design: Çek kristal sanatından esinlenen berrak ve duyusal tasarım dili

Ototeknikveri     24 Mart 2017 10:51

Markanın tipik tasarım dili sürekli gelişiyor ve evrimleşiyor. Skoda, Design adını verdiği yeni tasarım dilini detaylandırdı.

Skoda Design: Çek kristal sanatından esinlenen berrak ve duyusal tasarım dili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda DESIGN, tasarım dilinin sürekli gelişimiyle özgün bir tasarım kimliğine olan bağlılığını vurguluyor. Uyumlu boyutlar, net çizgiler, cesur konturlar ve kristal özellikleri hassasiyet ve berraklığa odaklanan bir tasarım yaratmak için biraraya getirilmiş. Skoda tasarımcılarının ilham kaynaklarından birisi olağanüstü ustalıkla öne çıkan Çek kristal sanatı. Bu da etkileyici, duyusal, estetik ve fonksiyonelliği biraraya getiren bir tasarım yaratıyor. Skoda Dış Tasarım Yöneticisi Karl Neuhold “Sadece bir kaç yıl içinde, Skoda’nın yeni tasarım dili markanın geleceğine işaret eden etkileyici tasarım çalışmaları ile meyvesini verdi. Hedeflerimiz net biçimde belli ve artık bir sonraki adıma geçmeye hazırız” diyor.

 

Hem dış cephede hem de iç kabinde uyumlu boyutlar, hassas çizgiler ve keskin kenarlarla, Skoda DESIGN DNA’sı hem berrak hem de özgün bir stile sahip. Güçlü konturlar ise ışık ve gölge arasındaki etkileşime zemin hazırlıyor, dinamizm ve duyusallık getiriyor. Kristal yapı farlarda, arka lambalarda ve diğer bazı kısımlarda da görülüyor. Kristal, üç boyutlu tasarım farlara modern teknoloji ve mükemmel işçilikle tanımlanabilecek yüksek kaliteli bir karakter katıyor.

 

Çek kristal cam sanatı uluslararası çapta ünlü ve köklü bir gelenek. Kristal sanatı klasik üretim tekniklerini modern estetikle biraraya getiriyor. Skoda DESIGN markanın ana vatanının kültür mirasına bir saygı duruşunda bulunuyor, usta işçilik ve detaylara önem ile bu asla modası geçmeyecek geleneğin sanatçılarına vefa borcunu ödüyor. Kristal sanatçılarının basit, berrak şekillerden yüksek kaliteli, anlamlı ve etkileyici sanat eserleri çıkartma becerisi, ürünlerinde fonksiyonellik ile estetiği birleştiren Skoda’nın temel değerleri ile de uyum sağlıyor.

 

Gelenek ve miras bilinciyle, Skoda markayı diğerlerinden ayıran ve şimdiden pek çok konsept çalışmasına uygulanan bir tasarım dili geliştirdi. 2011’deki Skoda Vision D tasarım çalışmasından 2014’deki Skoda Vision C ve 2016’daki Skoda Vision S konseptlerine, markanın son modellerinde de görülen ve Skoda’nın geleceğini şekillendiren sürekli bir gelişim fark ediliyor. Yakın gelecekte, başka bir konsept çalışması Skoda’nın Skoda DESIGN tasarım dilindeki sürekli evrimini vurgulayacak.

Son Güncelleme : 25 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo