Yeni Nesil Kompakt Mercedes'ler Finlandiya’da da Üretilecek

Ototeknikveri     24 Mart 2017 11:57

Macaristan’daki Kecskemet fabrikası ve Almanya’daki Rastatt fabrikası ve Çin’in başkenti Pekin’deki üretim tesisinin yanı sıra, Mercedes-Benz yeni nesil kompakt otomobillerini Finlandiya’da da üretecek.

Yeni Nesil Kompakt Mercedes'ler Finlandiya’da da Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yerel fason üretici Valmet Otomotiv, üretimi Uusikaupunki’de gerçekleştirecek. Valmet, 2013 yılından bu yana Mercedes-Benz ile birlikte çalışıyor ve halihazırda A-Serisi’ni de üretiyor. Mercedes-Benz Üretim ve Tedarik Yöneticisi Markus Schafer konuyla ilgili “Valmet Otomotiv’le birlikte yeni kompakt otomobillerimiz için üretim kapasitemizi artırmış olacağız. Profesyonel ortaklarla çalışmak esnek ve verimli üretim ağımızda önemli bir stratejik sac ayağı.” dedi. Mercedes-Benz yeni nesil kompakt otomobillerinin şimdiden ipuçlarını verdi. Seride A-Serisi, CLA, B-Serisi ve GLA’nın yeniden tasarlanan versiyonlarının yanı sıra, BMW 1 Serisi ve Audi 3 sedan otomobillerle Çin gibi piyasalarda rekabet edecek hatchback temelli dört kapılı sedan da bulunacak.

 

Planlar arasında GLB adını alacak yeni bir SUV de var. G-Serisi’nin görünümünden esinlenecek otomobil daha küçük boyutlu olacak, boyut bakımından GLA ve GLC’nin arasında konumlanacak.

 

Markanın kompakt model ailesine iki yeni elektrikli otomobil de katılacak. Hatchback ve crossover modeller EQA mimarisini kullanacak ve 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Generation EQ konseptinden esinlenecek.

Son Güncelleme : 26 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo