2017 yılının 10 Volkswagen otomobili

Ototeknikveri     27 Mart 2017 01:52

Volkswagen portföyünü büyütmeye devam ediyor. 2017'de markadan on yeni ürün bekleniyor. Bunların arasında, Polo, SUV T-Roc ve Touareg, ayrıca şık Arteon da var.

2017 yılının 10 Volkswagen otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu arada, Kasım 2016'daki Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sergilenen etkileyici SUV Volkswagen Atlas, Şubat ayında Kuzey Amerika'ya geldi. Bu dev (5.04 m) otomobil Avrupa'da pazarlanmayacak.

Volkswagen Arteon (Mart)

Volkswagen Arteon için Mart ayı başında 2017 Cenevre Motor Show'da ilk tanıtım yapıldı. Model Volkswagen CC'nin (Haziran 2008'de Passat CC adı ile çıkan) yerini alacak. Ana fark, daha dinamik ve agresif stilin yanı sıra, klasik bir bagaj gövdesinin yerine bagaj kapağının bulunması.

 

4.86 metrelik bu zarif beş kapılı otomobil, Volkswagen serisinde Passat'ın üzerinde konumlanıyor, MQB platformu ve en güçlü motorlarla donatılmış.

 

Volkswagen grubu içinde, model Audi A5 Sportback (4.73 m) ve Audi A7 Sportback (4.97 m) arasında yer alıyor.

 

Volkswagen Polo (Haziran)

Volkswagen Polo'nun altıncı nesli Haziran 2017'de sunulacak. İlk tanıtımı Frankfurt IAA 2017'de gerçekleştirilecek.

 

İlk bakışta, stildeki değişimin çok büyük olmadığı görülüyor ancak teknik bakımdan herşey yeni. Bu teknik yeniliklerin en önemlisi MQB A0 platformu. Platform ilk kez 2017 Seat Ibiza ile piyasaya çıktı.

 

10 cm artışla, 4.04 metrelik boyut iç kabini genişlettiği gibi bagaj hacmini de yükseltecek. Polo 2017 sadece beş kapılı formatta sunulacak ve ailelere hitap edecek.

 

Volkswagen Phideon GTE (Ağustos)

Volkswagen Phideon modelinin tanıtım elçiliğini Çin'de George Clooney yapıyor.  

 

Phideon, 2016 sonbaharında Phaeton limuzininin yerini aldı. 2017'de Çin'de 50 km ve üzeri elektrikli sürüş mesafesine sahip otomobillere tanınan vergi indirimleri ile uyumlu olarak, modelin hibrit bir versiyonu da çıkartılacak.

 

2015'de Şangay fuarında tanıtılan konsept otomobil Volkswagen C Coupe GTE modelin bugünkü şekline ulaşılmasına öncülük etti. Phideon GTE'nin 210 hp 2.0 TSI benzinli motor ile 91 kW/124 hp elektrikli motoru birarada kullanması bekleniyor. Şu anda 225 hp gücünde 380 TSI ve 300 hp gücünde 480 V6 katalog sürümleri bulunuyor.

 

Volkswagen T-Roc (Ağustos)

Bir nesilden diğerine, Volkswagen Tiguan biraz büyüdü; 4.43 m'den 4.49 m'ye. Böylece gelecekteki Polo SUV ve yeni Tiguan arasında daha kompakt bir modele (yaklaşık 4.30 m) yer açıldı. Daha önce konsept olarak tanıtılan T-Roc üretim modeli tam da bu aralıkta. Golf'e yakın olan bu yeni SUV, Ağustos ayında ilk kez sahneye çıkacak.

 

Volkswagen Tiguan Allspace (Eylül)

Ocak 2016'da Detroit'teki dünya prömiyeri ile ortaya çıkan Tiguan Allspace, Cenevre Otomobil Fuarı'nda ise Avrupa'da ilk kez gösterildi. Yedi koltuğuyla, Tiguan'ın bu uzun versiyonu (4.70 m) Eylül ayında çıkacak.

 

Volkswagen Touareg III (Kasım)

Volkswagen Touareg'in üçüncü nesli Kasım 2017'deki Los Angeles Show'da tanıtılacak. Yeni nesil, 2016'da Pekin Motor Show'da gösterilen T-Prime GTE konsept otomobile çok yakın olacak.

 

Volkswagen Virtus (Kasım)

Hindistan gibi gelişmekte olan piyasalara yönelik Virtus modeli Avrupa'da pazarlanmayacak. Model 5 kapılı Polo'yu temel alıyor.

 

Volkswagen Jetta (Aralık)

Avrupa'da dalgalanan bir kariyeri olan, imajını tazelemesi umudu ile Vento, Bora gibi farklı isimler alan ve sonra Jetta ismine yeniden dönen model, Kuzey Amerika'da her zaman daha çok ilgi gördü. Buna uygun olarak, Volkswagen Jetta'nın yedinci nesli ilk kez Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtılacak. 2014'te Pekin'de tanıtılan konsept otomobil de yeni modele çok iyi bir genel bakış sunuyordu.

Son Güncelleme : 27 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo