Opel, Astra için Adaptif Hız Sabitleyicinin Kapsamını Genişletiyor

Ototeknikveri     28 Mart 2017 10:17

Adaptif hız sabitleme kontrollü (ACC) Opel Astra hatchback ve Sports Tourer station artık manuel ve otomatik altı vitesli şanzımanlar ile birlikte de kullanılabiliyor.

Opel, Astra için Adaptif Hız Sabitleyicinin Kapsamını Genişletiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha fazla konfor, daha az stres: Öndeki araçla güvenli mesafe otomatik olarak korunuyor.

Veri füzyonu: Astra ACC ön kameradan gelen veriler ile radarı entegre ediyor.

Gelecek: ACC ve sürüş yardım sistemleri otomatik sürüşün anahtar bileşenleri.

Adaptif hız sabitleme kontrollü (ACC) Opel Astra hatchback ve Sports Tourer station artık manuel ve otomatik altı vitesli şanzımanlar ile birlikte de kullanılabiliyor.

Geleneksel seyir kontrolü ile karşılaştırıldığında, ACC öndeki araçla belirli bir mesafeyi korumak suretiyle sürücü için ekstra konfor ve iç rahatlığı getiriyor. ACC, seçilen takip mesafesine göre önündeki aracı takip etmek için hızı otomatik olarak ayarlıyor. Sistem, yavaş hareket eden bir arabaya yaklaşırken, gerekirse sınırlı frenleme uygulayarak otomobili otomatik olarak yavaşlatıyor. Önde olan araç hızlanırsa, ACC aracın hızını seçilen ayarlı hıza çıkarıyor. ACC, öndeki sürüş şeridinde araç yoksa, klasik seyir kontrolü gibi davranıyor ancak yokuş aşağı giderken ayarlanan hızı korumak için fren uygulayabiliyor.

Opel'in en son nesil ACC sistemi sadece geleneksel sistemlerin radarını değil, aynı zamanda Astra'nın sürüş şeridindeki bir aracı bulmak için Astra'nın ön kamerasını da kullanıyor. Sistem, 30 ila 180 km/s arasındaki hızlarda çalışıyor.

Otomatik şanzıman ile, Astra'nın tüm hız aralığında kullanılabilir ACC sistemi, önde bir araç varken bile fren uygulayarak otomobili tam durdurabiliyor ve sürücüye trafik sıkışıklığında ek destek sağlayabiliyor. Araba tam olarak durduğunda, üç saniye içinde öndeki aracı takip etmeye otomatik olarak devam edilebiliyor. Sürücü, öndeki araç tekrar hareket etmeye başladığında "SET- / RES +" tuşlarına veya gaz pedalına basarak devam etmeyi seçebiliyor. Önde bulunan araç hareket etmeye başlar ve sürücü yanıt vermezse, ACC, aracı yeniden başlatmak için görsel ve sesli bir hatırlatma veriyor. Sistem daha sonra öndeki aracı tekrar takip ediyor (ayarlanan hıza kadar).

 

Sürücü, direksiyon simidindeki tuşlar vasıtasıyla ACC'yi kontrol edebiliyor, takip mesafesi "yakın", "orta" veya "uzak" aralığını seçebiliyor. Gösterge panelindeki simgeler sürücüye ayarlanmış hız, seçilen aralık ve ACC'nin önde bir araç tespit edip etmediğini gösterirken, "SET- / RES +" düğmesi hızı kontrol ediyor.

ACC ve Astra'nın ek sürücü destek sistemleri, gelecekteki akıllı arabaların ve otomatik sürüşün kilit bileşenleri. Şerit Koruma Asistanı, Astra şeritten çıkmak üzereyse düzeltici direksiyon hareketleri uygulayabiliyor otomobilin şeritten çıkması halinde Şerit Çıkış Uyarısı veriyor. Otomatik Acil Frenleme, Entegre Fren Yardımı, İleri Çarpışma Uyarısı ve Takip Mesafesi Göstergesi, çarpışmaları önlemeye veya hafifletmeye yardımcı oluyor. Astra ile öndeki araç arasındaki mesafe çok hızlı kapanıyor ve bir çarpışma yaklaşıyorsa ön camda bir dizi kırmızı LED ışığı yanıp sönüyor. Ön camın üst kısmına yerleştirilen Astra'nın mono (tekli) kamerası, bu sistemler için verileri topluyor.

 

Opel Astra beş kapılı hatchback ve Astra Sports Tourer'de Adaptif Seyir Kontrol sistemi, aşağıdaki motorlar ve altı vitesli şanzımanlar için opsiyonel olarak mevcut:

Motor

Benzinli / Dizel

Şanzıman

Yakıt tüketimi l/100 km NEDC ortalama verileri

CO2 emisyonları g/km NEDC ortalaması

150 hp 1.4-litre ECOTEC Direct Injection Turbo

B

Otomatik

5.6-5.4

128-124

150 hp 1.4-litre ECOTEC Direct Injection Turbo

B

Manuel

5.6-4.9

130-114

200 hp 1.6- litre ECOTEC Direct Injection Turbo

B

Otomatik

6.1-6.0

142-138

200 hp 1.6- litre ECOTEC Direct Injection Turbo

B

Manuel

6.2-6.0

142-138

136 hp 1.6- litre CDTI

D

Otomatik

4.6-4.4

122-115

136 hp 1.6- litre CDTI

D

Manuel

3.9-3.8

104-99

 

Son Güncelleme : 29 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo