Skoda Vision E SUV Coupe ile Gelecek Elektrikte

Ototeknikveri     29 Mart 2017 07:34

Skoda 2017 Şangay Otomobil Fuarı’nda (19 – 28 Nisan) Vision E çalışması ile elektrikli geleceğini tanıtıyor.

Skoda Vision E SUV Coupe ile Gelecek Elektrikte
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duyusal bir tasarıma sahip beş kapılı SUV coupe 500 km elektrikli sürüş mesafesine sahip ve 3. seviye otonom sürüş özellikleri ile geliyor. Skoda elektrikli teknolojileri portföyünde yaygınlaştırarak 2025 yılı itibariyle farklı segmentlerden beş tam elektrikli model çıkartmış olmayı hedefliyor. Firmanın tarihindeki ilk elektrikli ve otonom sürüşlü konsept markanın elektrikli taşıtlara getirdiği kendi yorumunu yansıtıyor. 4645 mm uzunluğunda, 1917 mm genişliğinde ve 1550 mm yüksekliğindeki Skoda Vision E yolda ihtişamlı bir duruşa sahip. 2850 mm aks aralığı ve ön ve arkadaki kısa sarkıntılar sayesinde tasarımcılar olağanüstü geniş bir iç kabin yaratabilmiş. Gelecek odaklı taşıt konseptinde, SUV’lere has yükseltilmiş oturma pozisyonu ile coupe otomobillerin dinamik silueti ve zarif eğimli çatı çizgisi biraraya geliyor.

 

225 kW güç çıkışı ile, Skoda Vision E anında ve dinamik şekilde hızlanabiliyor. Maksimum hız 180 km/s. Güçlü lityum-iyon piller ve optimal enerji geri kazanımı sayesinde 500 km’lik elektrikli sürüş mesafesi sağlanıyor.

 

Akıllı yönetim sayesinde, iki elektrikli motor maksimum verimlilikle birlikte çalışıyor ve Skoda Vision E otomobile dört tekerlekten çekiş sağlıyor. Ön ve arka tekerlek sürüşü her zaman en üst düzey stabilite, dinamizm ve güvenlik sağlayacak şekilde ayarlanmış.

Vision E ile, Skoda aynı zamanda geleceğin otonom sürüş teknolojilerine bakış sağlıyor. Yapılan son araştırmalara göre, 2030 yılı itibariyle yeni otomobillerin yaklaşık %15’i tamamen otonom sürüş özellikli olacak. Skoda Vision E 3. seviye otonom sürüşle gereklilikleri yerine getiriyor. Otomobil trafik sıkışıklıklarında bağımsız hareket edebiliyor, otobanlarda otopilot moduna geçebiliyor, şeritte kalabiliyor, dönüş yapabiliyor, sollama manevraları yapabiliyor, otopark arayabiliyor, kendi kendini park edebiliyor ya da parktan çıkabiliyor. Bunun için otomobilin üzerindeki çok sayıda sensör ve kameralar sürekli trafiği tarıyor.

 

Elektrikli mobilite stratejisi

Elektrikli mobilite Skoda’nın global büyüme stratejisinde önemli bir yere sahip. Skoda elektrikli ulaşımm için MEB grup platformunu temel alarak kendi taşıt konseptlerini geliştiriyor.

 

Skoda’nın model portföyüne elektrikli otomobiller eklenmesi 2019 yılında Skoda Superb plug-in hibrit ile başlayacak. Skoda’nın ilk seri üretim tam elektrikli otomobili ise 2020’de gelecek. 2025 yılı itibariyle marka beş elektrikli modele sahip olacak.

Son Güncelleme : 31 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo