Mercedes, elektrikli otomobil hedeflerini öne çekti

Ototeknikveri     30 Mart 2017 02:37

Daimler, 2022 yılına kadar 10 yeni elektrikli otomobil piyasaya sunmayı hedeflediğini ve önceki hedefini üç yıl öne çektiğini açıkladı.

Mercedes, elektrikli otomobil hedeflerini öne çekti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, 2016 yılı Paris otomobil fuarında Generation EQ konseptini, 2019 yılından başlayarak piyasaya çıkartılması planlanan 10 SUV, sedan ve kompakt modelin ilki olarak duyurdu. Modeller, Mercedes-Benz'in yeni EQ alt markası altında pazarlayacağı bir serinin parçası olacak. Hızlandırılmış zaman çizelgesi, otomobil üreticilerinin geleneksel otomotiv teknolojilerinden elektrikli teknolojilere geçiş yaparken karşılaştıkları aciliyeti yansıtıyor. Daimler, yanmalı motorların "geçiş dönemi" için iyileştirilmesine devam edileceğini de belirtti. Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Manfred Bischoff, firmanın yıllık hissedarlar toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, "Otomotiv endüstrisinin derin dönüşümünde ön cephede olmak ve bu dönüşümü şekillendirmek istiyoruz" dedi. Bischoff "Endüstrinin elektrikli motorlarla çalışan ve kendi kendini sürebilen otomobillere uyum sağladığı bu süreçte Daimler'in başarısını sürdürebilmesi için daha da köklü değişiklikler gerekli" diye konuştu.

 

Otomotiv sektörü, Volkswagen Grubu'nda patlak veren dizel skandalından bu yana dizel otomobillere gösterilen olumsuz tepkilerle başa çıkmaya çalışıyor. Daimler çalışanları da, dizel manipülasyon iddialarıyla ilgili olarak Alman makamları tarafından incelemeye alındı. Elektrikli teknolojiler karbondioksit emisyonlarını düşürmek için kuralların gittikçe sıkılaştığı böyle bir ortamda büyük önem taşıyor.

 

Hedef "0" CO2

Daha önceki yıllarda CO2 emisyonlarında istikrarlı düşüşler gerçekleştirdikten sonra, Daimler, 2016 yılında, alıcıların daha büyük araçlara yönelmesiyle Avrupa'daki seviyeleri kilometrede 123 gramda sabit tutmakta zorlandı. Daimler'in kendi evinde 2021 yılına kadar 100g / km seviyesine ulaşması ya da ağır cezalarla başa çıkmaya çalışması gerekiyor.

 

Duisburg-Essen Üniversitesi Otomotiv Araştırmaları Merkezi'ne göre Aralık ayında Almanya'da dizele olan talep Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesine gerileyerek toplam satışların % 43'ünü oluşturdu. Bu da otomobil üreticilerinin giderek yanmalı motorlardan uzaklaştığının erken göstergelerinden birisi.

 

Daimler'in denetim kurulundaki sendika temsilcisi Roman Zitzelsberger, Berlin'de gazetecilere verdiği demeçte, "Geliştirme ekipleri arasında özellikle dizel sektöründe elektrifikasyonun etkileri daha da fazla hissedilmeye başlandı. Artık yanmalı motorlarla ilgili yapacak daha az iş var" diye konuştu.

 

Ayrıca, Daimler, yılın ilk çeyreğinde Mercedes otomobilleri için rekor satış rakamlarının beklendiğini açıkladı. Daimler'in açıklamasında "Pozitif satış eğilimi Mart ayında da devam etti," denildi. Şirket ayrıca, tam yıllık grup satış ve kazanç hedeflerini doğruladı.

Son Güncelleme : 30 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo