Gerçek Otomobil Emisyon Testleri Londra'da Yapılacak

Ototeknikveri     30 Mart 2017 05:08

Testler, potansiyel alıcıların bilgilendirilmesi amacıyla çoğu yeni otomobil ve minibüs için gerçek dünya emisyonu verilerini yayınlamayı amaçlayan yeni bir planın bir parçasını oluşturuyor.

Gerçek Otomobil Emisyon Testleri Londra'da Yapılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gerçek dünya emisyon testleri, alıcıların çevre dostu bir otomobil seçmelerine yardımcı olmak amacıyla yeni bir emisyon skorlama planı kapsamında Londra ve Paris'te gerçekleştirilecek. Testlerin bu sonbaharda başlayacağı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından ilan edildi. Proje kapsamında mevcut sürücüler ve potansiyel müşterilerin yeni taşıtların gerçek dünya sürüş koşullarında ne kadar CO2 emisyonu bulunduğunu kontrol edebilecekleri bir web sitesi açılacak. Gerçek dünya emisyon testleri, 1 Eylül 2017'den itibaren Taşınabilir Emisyon Ölçüm Sistemi (PEMS) kullanılarak AB tipi onay sürecinin bir parçasını oluşturacak. Tip onayı için gerçek sürüş koşullarında sadece nitrojen oksit emisyonları izlenecek. Bununla birlikte, AB Komisyonu, daha fazla kirleticinin tespitinin de kapsama alınmasının gündemde olduğunu belirtti.

 

Khan'a göre, yeni uygulama şu ana kadarki resmi emisyon testlerinde kullanılan göz boyamaları ve kuşkuları sonlandıracak ve otomobilin tüm emisyonlarını gerçek dünya sürüş koşullarında verecek. Uygulama sadece resmi tip onayı amacıyla kullanılamayacak.

 

Sadiq Khan, açıklamasında şunları söyledi: "Bu uygulama, Londra'daki yeni taşıtların yollarımızdaki emisyonlarının dürüst, doğru ve bağımsız değerlendirilmesini sağlayacak. 'Yol testi' ile, Londralıların bilinçli bir seçim yapmasına ve üreticileri daha temiz araçlar inşa etmeye teşvik edeceğimize inanıyorum.

 

Bu uygulama, dünyanın büyük şehirlerinin, büyük sanayi kurumlarını daha temiz faaliyetlere teşvik etmek için sahip oldukları uzmanlıklarını ve etki güçlerini nasıl bir araya getirebileceğinin harika bir örneği".

Son Güncelleme : 30 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo