Almanya Ulaştırma Bakanlığı Fiat otomobillerde hile cihazı bulduğunu açıkladı

Ototeknikveri     03 Nisan 2017 03:20

Almanya Ulaştırma Bakanlığı emisyon testleri sırasında bir Fiat otomobilde yeni bir "defeat device" hile cihazı bulduğunu ve bunun otomobil üreticisiyle olan anlaşmazlığı tırmandıracağını söyledi.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı Fiat otomobillerde hile cihazı bulduğunu açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bakanlık ayrıntıları vermeyi reddetti ancak sonuçları Fiat'la ilgili önceki bir emisyon davasını inceleyen Avrupa Komisyonu'na göndereceğini söyledi. Fiat, araçlarının yasa dışı emisyon testi hile cihazıyla donatılmış olduğunu reddetti. Almanya, Volkswagen'in ABD'de 2015 yılında dizel motorlarda emisyon testlerinde bir hile cihazı kullandığını itiraf etmesinin ardından kirlilik testlerini genişletti. Alman haftalık dergisi Der Spiegel, Fiat'ın 500X otomobilinde yapılan son testlerde bakanlık yetkilileri tarafından yapılan bir testin sonuçlarına dayanarak 90 dakika sonra filtrelemeyi devre dışı bırakan bir egzoz arıtma sistemi bulunduğunu yayınladı. Der Spiegel bunun yeni bir hile cihazı olduğunu iddia etti. Haberde bir önceki testte Fiat otomobilin egzoz arıtma sistemini 22 dakika sonra kapattığının tespit edildiği aktarıldı. Avrupa'da bir emisyon testi çevrimi 20 dakika sürüyor.

 

Fiat Chrysler Otomobilleri sözcüsü iddialar ile ilgili şunları söyledi: "KBA (Ulaştırma Bakanlığı) belgelerinin doğruluğu, geçerliliği veya şimdiye kadar hiç görmediğimiz emisyon testleri hakkında yorum yapacak konumda değiliz".

 

FCA, 500X'in "yürürlükteki tüm kurallara" uyduğunu da ekledi. Buna ek olarak, otomobilin kurallara uygunluğunun İtalya Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandığı belirtildi.

 

Ocak ayında İtalya'nın ulaştırma bakanlığı, Fiat Chrysler araçlarında yapılan testlerin, düzenlemelerle uyumlu olduğunu ve Almanya'nın iddia ettiği gibi emisyon hile cihazları içermediğini gösterdiğini söyledi.

 

Avrupa'nın araç emisyonlarını azaltma çabaları, otomobil üreticilerinin emisyon kontrol sistemlerini - motora zarar verebilecek sıcaklıklar gibi - belirli koşullar altında kapatmasına olanak tanıyan bir yasal boşluğu kullanması ile karmaşık hale geldi.

Son Güncelleme : 03 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo