Alfa Romeo Stelvio'da Yeni Motorlar

Ototeknikveri     04 Nisan 2017 09:48

Yüksek performans ve yakıt ekonomisi: Alfa Romeo Stelvio iki yeni motorla geliyor

Alfa Romeo Stelvio'da Yeni Motorlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde, 8 vitesli otomatik şanzıman ve arkadan çekişli sürüş sistemiyle gelen 180 hp 2.2 dizel motorlu Alfa Romeo Stelvio siparişe açıldı. Yeni model ikonik Alfa Romeo stili heyecan verici bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni motor olağanüstü yüksek verimlilik ve yakıt ekonomisine sahip. CO2 emisyonu sadece 124 g/km. Bazı piyasalarda 200 hp 2.0 litre turboşarjlı benzinli versiyon da 8 vitesli otomatik şanzıman ve Q4 dört çekişli sürüş sistemiyle birlikte sunulacak. Alfa Romeo’nun ilk SUV’si Stelvio’nun 180 hp 2.2 dizel motoru, seride arkadan çekişli sürüş sistemiyle gelen ilk motor. Bu tasarım seçimi sayesinde olağanüstü performans seviyeleri, keyifli ve heyecan verici bir sürüş, efsanevi Alfa Romeo geleneğine uygun bir deneyim elde ediliyor. Bu versiyon Stelvio ailesine mükemmel uyuyor ve sportif sürüş meraklılarına adrenalin dolu bir deneyimi yakıt ekonomisinden ödün vermeden yaşatıyor. Motor ortalama 4.7 l/100 km yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise 124 g/km.

 

Saf sürüş keyfi ile ekonomik tüketim arasındaki bu dengenin sırrı otomobilin hafifliği. Bu Stelvio versiyonu hafiflik bakımından sınıfının en iyisi; 1604 kg. Grubun en iyi motor tasarım teknolojisine sahip Stelvio motorları, tamamen alüminyum ve dört silindirli yeni bir motor ailesine ait. Benzinli motorlar İtalya’da Termoli fabrikasında, dizel motorlar ise Pratola Serra fabrikasında en modern tekniklerle üretiliyor.  

Stelvio serisini iki yeni motor genişletiyor, 280 hp 2.0 turboşarjlı benzinli motor ve 210 hp 2.2 dizel motorlar 8 vitesli otomatik şanzıman ve Q4 dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Hangi seçenek seçilirse seçilsin Alfa Romeo Stelvio sürüş keyfi, İtalyan stili ve kullanım kolaylıkları ile günlük ulaşımı benzersiz, heyecan verici bir yolculuğa dönüştürüyor.

 

Stelvio serisine iki yeni motorla birlikte başka seçenekler de eklendi. İç kabinde lüks çikolata rengi ve alüminyum yüzeyler, siyah tavan döşemesi, deri direksiyon ve ısıtmalı, 6 ayarlı, hafızalı, deri, sportif koltuklar otomobile seçkin bir hava katıyor.

Stelvio 180 HP 2.2 Dizel Teknik Özellikleri

180 HP 2.2 Dizel (maksimum tork 1750 rpm’de 450 Nm) Alfa Romeo’nun yeni motorları arasında ilk tamamen alüminyum dizel seçenek. Sıralı dört silindirli motorda en yeni nesil MultiJet II enjeksiyon sistemi ve Enjeksiyon Oranı Şekillendirme (IRS) özelliği 2000 bar çalışma basıncı ile birlikte sulunuyor. Elektrikli değişken geometrili turboşarj modern mekaniklere sahip ve yanıt süresini asgariye indiriyor, aynı zamanda yüksek verimlilik sunuyor. En sofistike sürüş tatmini ve konfor seviyeleri dengeleyici grup dişlisi mili ile garanti ediliyor. Piyasaya sunulan bir inovasyon da 180 hp 2.2 dizel motordaki turboşarj hız sensörü. Otomatik 8 vitesli şanzıman ve arkadan çekişli sürüşle, Stelvio 180 hp 2.2 dizel motor 210 km/s azami hıza çıkabiliyor, 0 – 100 km/s çıkış hızı ise 7.6 saniye.

Alfa Romeo Stelvio 200 HP 2.0 Turbo Benzinli Teknik Özellikleri

The 200 HP 2.0 Turboşarjlı benzinli motor 4 silindirli, tamamen alüminyumdan inşa edilmiş ve karbon tahrik şaftı ile geliyor. Motor 8 vitesli otomatik şanzıman ve Q4 dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. MultiAir elektrohidrolik valfin yanı sıra, bu motorun dikkat çeken özellikleri arasında “2-in-1” turbo ve 200 bar yüksek basınçlı direkt enjeksiyon da bulunuyor. Yüksek basınçlı enjeksiyon tasarrufun yanı sıra çabuk hızlanma sağlıyor.

 

Alfa Romeo Stelvio 200 hp 2.0 turboşarjlı benzinli (maksimum tork 1750 rpm’de 330 Nm) motor ile maksimum 215 km/s hız yapabiliyor ve sıfırdan saatte 100 km hıza 7.2 saniyede ulaşıyor.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo