Yeni Audi A8 daha hafif teknolojiyle gelecek

Ototeknikveri     05 Nisan 2017 12:05

Yenilenen ASF (Audi Space Frame) mimarisiyle, 2017 model Audi A8’in kaportası çelik, alüminyum, magnezyum ve karbon fiber içerecek. Modelde hibrit sisteme de yer verilmesi bekleniyor.

Yeni Audi A8 daha hafif teknolojiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk kez dört materyali birarada içerecek kaportada kaynak için 14 farklı işlem yapılacak. Audi’nin ağırlığı azaltmak için bütün çabalarına karşın, yeni kaporta şu an piyasada olan modelden 51 kg daha ağır (231 kg yerine 282 kg). Kaportanın dinamik dayanıklılığı %24 artırıldı, bu da yol tutuşu, direksiyon ve biniş kalitesinde iyileşme sağlayacak. Arka koltuktaki yolcuların diz mesafesi 28 mm, baş mesafesi 14 mm artmış. Ağırlıktaki artış ise sıkılaşan kaza güvenliği yasaları nedeniyle çarpma esnasında daha az zarar veren yapıdan kaynaklanıyor. Ayrıca lityum pil ve bunun korunması için alınan önlemler, yeni alternatif güç aktarım mekanizmaları ve diğer ilave donanım da ağırlıkta etkisi olan unsurlar.

 

Audi A8’in 48 volt elektrikli sistemle donatılması bekleniyor. Kaporta full hibrit sistemler için uygun inşa edildi, bu da kaporta yapısı için ilave koruma gerektirdi. Firma sözcüsü yeni model için “A8’in plug-in hibrit versiyonunu da hesaba kattık. Ekstra ağırlığa rağmen yeni model daha büyük olmayacak, boyutta ciddi bir büyüme beklenmemeli” dedi.

Arka bölme paneli ve arka raf Audi ve tedarikçileri tarafından geliştirilen yeni bir teknikle sadece 2.6 kg ağırlığında olacak şekilde karbon fiberden üretilmiş. Panel toplam kaporta ağırlığının sadece %1’ini oluşturuyor, genel dayanıklılığa ise %33 katkı sağlıyor.

 

Alüminyum bileşenler döküm, kalıp ve levhaların şeklini alıyor. Kaporta aynı zamanda yüksek dayanıklı çelik bileşenler ve dayanıklılığı artırmak için otomobilin ön kısmında bir magnezyum çapraz kol ile geliyor.

 

Bir dizi yeni üretim tekniği B sütununu inceltmiş ve cam bölgelerin etrafındaki yapılar arka koltuk yolcuları için daha konforlu giriş – çıkış ve geniş görüş sağlıyor. Yeni teknikler arasında önceki lazer kaynak işleminden %53 daha hızlı, %50 daha az ısı kullanan ve %25 daha az CO2 üreten uzaktan lazer kaynak işlemi de bulunuyor.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo