Dizeldeki Düşüşe Rağmen Almanya'da Otomobil Satışları Arttı

Ototeknikveri     05 Nisan 2017 02:49

Mart ayında Almanya’da otomobil satışları %11 arttı. Almanya’daki artış diğer Avrupa piyasaları için de olumlu sinyal anlamına geliyor.

Dizeldeki Düşüşe Rağmen Almanya'da Otomobil Satışları Arttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mart ayındaki yükselişte ay içinde fazladan iki satış günü bulunması da etkili oldu. Bu iki gün çıkartıldığında, Mart ayında satışların %2 arttığı görülüyor. Ernst & Young Almanya ofisinden otomotiv uzmanı ve yönetici Peter Fuss “Almanya’da talep özellikle kurumsal değil bireysel müşterilerden gelmeye devam ediyor. Düşük işsizlik oranları ve iyiye giden ekonomik durum satışlara olumlu yansıdı” dedi. Ülkede otomobillere olan bireysel talep Mart ayında %13 arttı, bu da satışlardaki yükselmenin etkenlerinden birisi oldu. Dizel modellerin yeni satışlardaki payı ise Mart ayında %47.2’den %40.6’ya düştü. Almanya’da belediyeler hava kirliliğini önlemek için daha katı düzenlemeler getirmeyi tartışıyor.

 

Yılın ilk çeyreğinde Almanya’da satışlar %6.2 oranında artarak 978.196 adet oldu. Nisan ayında ise Paskalya tatilinin satış günlerini azaltması nedeniyle satış rakamlarının düşmesi bekleniyor.

 

Mart ayında Almanya’da satışların yükselmesi İtalya ve İspanya’ya da yansıdı. Bu ülkelerde de otomotiv piyasası olumlu bir tablo çizdi.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo