Yeni Opel Insignia Country Tourer Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     06 Nisan 2017 07:33

Yeni Insignia Grand Sport ve Insignia Sports Tourer modelleri Cenevre'de yeni tanıtılmışken, şimdi de Insignia Country Tourer'in katılımıyla efsanevi bir üçlü doğuyor.

Yeni Opel Insignia Country Tourer Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önceki nesildeki gibi, yeni Insignia da dört tekerden çekiş ve offroad çekiciliğine sahip bir maceraperest olarak satışa sunulacak. Yeni Opel Insignia Country Tourer Haziran ayından itibaren siparişe açılacak. Modelin prömiyeri Frankfurt Motor Show'da (IAA, 14-24 Eylül) yapılacak, kısa bir süre sonra da bayilerde olacak. Çok yönlü otomobil, sadece kış sporları ve kırsal alanda vakit geçirmeyi sevenler için değil, herkes için ideal seçim. Yeni Opel Insignia Country Tourer, Grand Sport ve Sports Tourer kardeşleriyle aynı etkileyici özelliklere sahip, tamamen yeni bir mimari sayesinde önceki versiyona göre daha geniş ve oldukça hafif. Aynı zamanda, gerçek bir amiral gemisinin olması gerektiği gibi, kapsamlı yenilikçi teknolojilerle birlikte geliyor. Dahası, otomobil kendi tarzı ve cazibesi ile büyülüyor. Siyah koruyucu kaplama ve gümüş ön ve arka koruma plakaları otomobili heybetli bir offroad görünümüne kavuşturuyor. Sınırsız renk seçeneği sunan Opel Exclusive konsepti sayesinde daha bireysel bir stil tercih eden müşteriler bu imkanı da değerlendirebiliyor.

 

Maceraya hazır: Güç aktarım mekanizmaları ve şasi teknolojileri

Yepyeni bir üst düzey dizel motor da dahil olmak üzere geniş aktarma organı seçenekleri, Opel Insignia Country Tourer'in performansını perçinliyor. Buna ek olarak, otomobil yeni sekiz vitesli otomatik şanzıman ve çığır açan dört tekerlekten çekiş teknolojisi ile de satışa sunulacak. 20 milimetre artırılan yerden yükseklik ve inovatif tork yönlendirmeli dört çekişli sürüş sistemi, ayrıca yeni beş linkli arka süspansiyon sayesinde, otomobil asfalt yollardan ayrılmak isteyenlere en kaliteli performansı sunuyor. Arka tekerleklere eşit miktarda tork ileten geleneksel bir arka diferansiyelin yerine Opel Insignia Country Tourer, yol ya da hava durumuna bakılmaksızın her bir tekerleğe bağımsız ve kesin bir güç iletimini sağlayan iki adet elektrik kontrollü çok levhalı debriyaja sahip.

 

Yüksek hızlarda alınan sert virajlarda dışa savrulma eğilimine karşı koymak için sistem, hızlanma komutuna ve direksiyon hareketine bağlı olarak dış arka tekerleğe daha fazla tork gönderiyor. Bu, daha fazla sürücü müdahalesi olmadan ve çok kısa sürede gerçekleşiyor. Bu sayede araç stabilize oluyor. Ayrıca, Insignia sürücü komutlarına daha spontan ve hassas şekilde tepki veriyor. Araç nötr davranıyor, ne olursa olsun sürüşü daha istikrarlı ve yönlendirilebilir duruma getiriyor.

Geliştirilmiş FlexRide şasi, duruma bağlı en iyi sürüş davranışının temelini oluşturuyor. Sistem amortisörleri, direksiyonu, gaz tepkisini ve vites geçiş noktalarını (otomatik viteslerde) bağımsız olarak veya sürücü tarafından seçilebilen 'Standart', 'Spor' veya 'Tur' modlarına göre uyarlıyor. Yeni merkezi 'Sürüş Modu Kontrolü' yazılımı uyarlanabilir şasinin kalbi ve ruhunu oluşturuyor. Yazılım sensörler ve ayarlar tarafından sağlanan bilgileri sürekli olarak analiz ediyor ve bireysel sürüş tarzını tanıyor.

 

Opel Satış ve Satış Satışları Başkan Yardımcısı Peter Christian Küspert, yeni model için şunları söylüyor: "Country Tourer, ultra-modern bağlantı ve destek sistemlerini Insignia'nın ferahlığı, kişiselleştirilebilen bir stil ve offroad özellikleri ile birleştirmek isteyenler için mükemmel bir seçim. Maceracı görünümlü station wagon, Insignia hayranları arasındaki sportif, maceracı ve outdoor meraklısı kişiler için ideal”.

 

Sağlam dış cephe, ferah iç mekan: outdoor meraklıları için Insignia

Yeni Insignia Sports Tourer tam formunda: otomobil, Opel tasarım felsefesini sportif ama şık tasarımı ve nefes kesen çizgileriyle bir adım ileriye taşıyor. Yepyeni hafif mimari, enerjik ve çevik performansının arkasındaki başlıca nedenlerden birisi. Country Tourer tüm bu nitelikleri, sağlamlığı ve bireysel cazibesiyle Insignia model serisinin en üst düzey versiyonu ve tasarımcılar ve mühendisler bu versiyonu en başından beri ayrı bir özenle hazırladı.

 

Yeni Insignia Country Tourer'in ön fasyası, kardeşi Sports Tourer modelinden daha anlamlı görünüyor. Çıkıntılı ön panjur ve ince farlar, yatay formları ile genişlik algısı verirken, gümüş renkli koruma plakası arabanın sağlam duruşunun altını çiziyor. Alt fasya, tekerlek kemerleri ve alt gövde boyunca devam eden koruyucu siyah kaplama görsel etkiyi pekiştiriyor. Tıpkı ön kısım gibi, arka kısım da gümüş renkli bir koruma plakası ve görsel olarak genişlik ve alçaklık algısını güçlendiren çift egzoz çıkışı gibi otomobilin offroad karakterini yansıtan ipuçlarına sahip.

 

Başkan Yardımcısı Mark Adams, modeli "Yeni Insignia Country Tourer'in her açıdan sağlam olmasını ve aynı zamanda Alman ustalığı ve hassasiyeti ile tipik zarif Opel felsefesini sergilemesini istedik. Otomobil sofistike ve atletik formunu heybetli offroad duruşuyla buluşturan gerçek bir amiral gemisi" diye tarif ediyor.

Gerçekten benzersiz bir Insignia arayanlar, yakında Opel Exclusive konseptini Insignia Country Tourer ile başlatmak isteyen Opel sayesinde sınırsız sayıda opsiyona sahip olacaklar. Normal renklerin yanı sıra alıcılar, yalnızca Exclusive müşterilerine sunulan 15 ilave renk arasından seçim yapabilecek. Bununla da kalmayarak, Opel uzmanları, bir örnek gösterildiği sürece istenilen herhangi bir renk tonu için boya üretebiliyorlar. Ayrıca, Exclusive müşterileri, ilave tekerlek tasarımları ve deri kaplama iç mekan seçenekleri sayesinde araçlarını daha da kapsamlı biçimde kişiselleştirebiliyor.

 

Yeni Insignia Country Tourer'de yüklemeyi olabildiğince kolaylaştırmak için bagaj kapısı arabaya dokunmadan açılabiliyor. "Keyless Open & Start" sistemiyle, arka tamponun altında basit bir tekme hareketi bagaj kapısını açmak için yeterli oluyor (zemine yansıtılan bir otomobil silueti doğru alanı gösteriyor). Yine tamponun altındaki bir tekme hareketi bagaj kapısını kapatıyor. Yeni Insignia Country Tourer'in yükleme kapasitesini 1665 litreye çıkartmak için isteğe bağlı 40/20/40 oranında katlanır arka koltuklardan faydalanılabiliyor ve daha fazla esnek yükleme alanı yapılandırması yapılabiliyor. Arka koltuk, bagaj bölmesinde bulunan bir düğmeye basarak kolayca katlanabiliyor. Ve standart tavan rayı sadece maceraperest görünümü vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda yeni Insignia Country Tourer'in 100 kilograma kadar tavan yükleri taşımasını sağlıyor.

 

Otomobilin aks mesafesi 92 mm uzatılmış, özellikle arka yolculara fayda sağlayan daha geniş bir iç mekan sağlanmış. Sağlıklı yaşam ortamı, sürücü odaklı kokpit, AGR sertifikalı (Aktion Gesunder Rücken e.V.) ergonomik ön koltuklar ve ısıtmalı arka koltuklar ile de vurgulanıyor. Isıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon, soğuk günlerde iyi bir görüş sağlıyor ve sürücünün ellerinin üşümesi önleniyor.

 

Güvenli, konforlu ve mükemmel bağlantı

Tıpkı Grand Sport ve Sports Tourer kardeşleri gibi Insignia Country Tourer de sayısız ultra modern teknoloji ve yardım sistemleriyle birlikte geliyor. Bunların en önemlilerinden birisi, Opel'in yenilikçi ve ödüllü Adaptif IntelliLux LED® matris aydınlatma teknolojisinin ikinci nesli. Opel LED® matris aydınlatma, çok ince farların her birine entegre edilmiş 16 LED segmentine sahip ve inovatif aktif viraj aydınlatma fonksiyonu, ayrıca 400 metre mesafeli özel LED spot lambası ile birlikte geliyor. Head-up display (sanal ön cam ekranı), 360 derecelik çevre görünüm kamerası, otomatik acil durum frenli adaptif hız sabitleme kontrolü (ACC), otomatik direksiyon düzeltme, şerit koruma asistanı ve arka çapraz trafik uyarısı dikkat çeken diğer teknolojik özellikler arasında.

 

En yeni Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu IntelliLink multimedya sistemleri modern eğlence ve bağlantı imkanları sağlıyor. Akıllı telefonlar bir kablo olmadan şarj edilebilirken, multimedya sistemine de sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Çığır açan kişisel bağlantı ve servis asistanı Opel OnStar da yeni modelde yer alıyor. Sistem, otomatik kaza bildiriminden hırsızlık durumunda arama yardımına kadar geniş bir hizmet portföyüyle birlikte geliyor. OnStar özellikleri arasına yeni eklenen rezervasyon ve otopark arama hizmetleri de yeni Insignia Country Tourer ile birlikte sunuluyor. Sistem bu servisler için booking.com ve Parkopedia altyapısını kullanıyor.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo