Skoda, Yeni Vision E'nin iç kabinini tanıttı

Ototeknikveri     06 Nisan 2017 10:05

Skoda, Auto Shanghai 2017'de (19-28 Nisan) Vision E adlı tamamen elektrikle çalışan konsept otomobillerini sergileyecek.

Skoda, Yeni Vision E'nin iç kabinini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şangay Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak konseptteki fütüristik tasarım, gelecekteki elektrikli araçlar için Skoda'nın yeni tasarım dilinin özelliklerini gösteriyor. En çarpıcı kaporta özellikleri ayrı yönlere açılan kapılar ve bir B sütunu bulunmaması. Aydınlık ve ferah iç mekanda orta tünelin kaldırılmış olması ve dört adet döndürülebilir tekli koltuk genişlik hissi sağlıyor. Skoda CEO'su Bernhard Maier, "VISION E ile Skoda'nın gelecekteki elektrikli modelleri hakkında bir fikir veriyoruz" diyor. "Hibrit araçlara ek olarak, 2025 yılına kadar çeşitli segmentlerde piyasaya beş adet tamamen elektrikli otomobil de çıkaracağız. Böylece her dört otomobilimizden birisi elektrikli güç aktarım mekanizmaları içeriyor olacak."

 

Geniş cam yüzeyler sayesinde VISION E'nin iç kabini aydınlık ve şeffaf. Yatay çizgilerin devamı, iç mekanın açık yapısını ve ferahlığını vurguluyor. Yenilikçi sırt kısımları ile deniz kabuğu şekilli tekli koltuklar modernliği yansıtıyor. Uzun aks mesafesi ve kısa ön ve arka çıkıntılar sayesinde, tasarımcılar VISION E'de geniş ve rahat iç mekan boyutları yarattı.

Koltuklar biraz yükseltilmiş ve bu nedenle iyi bir görüş açısı sunuyor. Ayrıca koltuklar 20 derece döndürülebiliyor. Kapılar açıldığında, koltuklar dışa doğru salınıyor, böylece giriş ve çıkış kolaylaşıyor. Ayrı yönlere açılan kapılar elektrikli olarak kapatıldıktan sonra, koltuklar orijinal konumuna geri dönüyor. Konsept otomobil, ergonomik olarak optimize edilmiş tasarımı ve mekaniği sayesinde ek konfor sağlayan yeni 'Simply Clever' fikirleri sunuyor. Skoda VISION E, ön veya arkada orta tünel gerektirmediğinden, özellikle geniş bir iç kabine sahip.

 

Klasik araç verilerinin gösterildiği kokpit ekranına ek olarak, Skoda VISION E, yolcular için ek ekranlara da sahip. Gösterge tablosunun merkezi, dokunmatik ekrana ev sahipliği yapıyor ve bu ekranda sürücü ve ön yolcu Skoda Connect'in önemli işlevleri ve hizmetlerine ulaşabiliyor.

 

Her bir yolcunun kendi ekranı var ve bu ekranlar çeşitli konfor, bilgi ve eğlence işlevleri için kullanılabiliyor. Ön yolcu monitörü gösterge panelinde bulunuyor, arka kısımdaki yolcular için ise ekranlar ön koltuk sırtlıklarına yerleştirilmiş. Ek olarak, yolcular eğlence programlarını kendi dokunmatik ekranlarıyla kişiselleştirebiliyor. Ön yolcu için kontrol elemanı sağ kol dayama kısmında bulunuyor, arka kısımda ise iki ayrı koltuk arasında konumlandırılmış.

 

Her kapının iç kısmında bulunan entegre telefon kutusu sayesinde akıllı telefonlar kablosuz şarj edilebiliyor, ayrıca kişisel ayarlar, veriler ve akıllı telefon özelliklerine bireysel yolcu ekranından erişilebiliyor. On ayrı renkte programlanabilen ortam aydınlatması, kapılardaki ve ön paneldeki dekor şeritleriyle bütünleştirilmiş. Geniş arka kapının altında, Skoda'nın tipik bir özelliği olarak büyük bir bagaj bulunuyor. Ön koltuklar arkaya yatırılabiliyor ve maksimum alan kullanımı ve rahatlık sağlamak için direksiyon simidi kaldırılabiliyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo