Yeni 2018 BMW 1 Serisi: stil, özellikler ve önden çekişli platform

Ototeknikveri     07 Nisan 2017 12:30

Yeni Mk3 BMW 1 Serisi, 2018 yılının sonlarına doğru piyasaya çıktığında verimlilik için önden çekişli MINI platformu kullanacak.

Yeni 2018 BMW 1 Serisi: stil, özellikler ve önden çekişli platform
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 1 Serisi, 2004 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana büyük bir başarı yakaladı, ancak BMW, premium hatchback'in üçüncü neslini tamamen yeniden ele almayı planlıyor. 2018 yılı sonlarında tanıtılacak ve 2019 başında satışa çıkacak model görünüm bakımından ikinci nesilden çok farklı olmayacak ancak asıl değişiklikleri kaputun altında barındıracak. Modelde arkadan çekişli sürüş sistemi yerine önden çekişli sistem bulunacak. Yeni 1 Serisi, BMW X1 ve MINI serisinde bulunan UKL platformunu kullanacak. Bu, 1 Serisi'nin çalışma biçimini etkileyecek. BMW, yeni platformun sunacağı pratiklikten ve verimlilikten daha fazla kişinin yararlanacağına emin.

Daha uzun bir aks mesafesi ve bir tahrik mili bulunmaması arka yolcular için daha fazla alan bırakacak, ayrıca bagaj kapasitesini artıracak. Yeni 1 Serisi öncekine kıyasla çok daha uzun ve daha geniş olacak.

 

Büyük değişiklikler kaputun altında saklanırken, 1 Serisinin yeniden tasarımı o kadar da devrimci olmayacak. Üçüncü nesil hatchback mevcut modelden daha şık görünecek; daha yumuşak gövde panelleri ve böbrek şekilli ön panjura entegre olan, yeni 5 Serisinde görülenlere benzer daha ince LED farlar, öne çıkan değişiklikler arasında.

 

M Sport modelleri için dört tekerlekten çekiş

Yeni platform ağırlık azaltma ve pratiklik açısından avantajlar getirecek, ancak daha hızlı M modellerinin hayranları hayal kırıklığına uğrayacak. UKL platformu sadece dört silindirli motorlarla uyumlu olduğu için, bir sonraki amiral gemisi M140i'nin altı silindirli motorunu bırakarak turboşarjlı dört silindirli motora geçmesi gerekecek.

Aynı zamanda model arka tekerlekten çekiş modundan xDrive dört tekerlekten çekiş moduna geçecek. Bu, Volkswagen Golf R, Mercedes-AMG A45 ve Ford Focus RS gibi modellerle doğrudan rekabet edileceği anlamına geliyor.

 

1 Serisi'nin geri kalanı için kullanılacak motorlar MINI ve X1 serilerinden adapte edilecek. 116d adını alacak giriş seviyesi otomobiller, BMW'nin 1.5 litrelik üç silindirli dizelinin güncellenmiş bir versiyonuyla güçlendirilecek. 118i'de turboşarjlı üç silindirli benzinli motor kullanılacak. Büyük ve daha güçlü 2.0 litrelik dört silindirli benzinli ve dizel motorlar sırasıyla 120i ve 120d'de bulunacak.

 

BMW ayrıca yeni 1 Serisini iPerformance serisini büyütmek için kullanacak. BMW'nin diğer beş plug-in hibrit modeli arasına, MINI Countryman Cooper E'de bulunan sistemi kullanan elektrikli bir 1 Serisi versiyonu da katılacak. Hibrit sistemde 1.5 litrelik bir turbo benzinli motor ve küçük elektrikli motor bulunuyor. Sistem 1.8 litre/100 km yakıt tüketimi ve 50 g/km CO2 emisyonu değerlerine sahip.

 

2019'un sonunda 1 Serisi'ni takip edecek 2 Serisi Coupé'nin ve Cabrio'nun yeni versiyonlarını bekleyebiliriz. Bu modellerde de önden çekişli sürüş sistemi bulunacak.

2018 BMW 1 Serisi yeni rakiplerle karşı karşıya

BMW, şu sıralar tamamen yeni bir premium hatchback hazırlayan tek üretici değil. Mercedes, Audi ve VW'den gelecek rakipleri 2019 yılının sonuna kadar bayilerde göreceğiz. Bunların tamamında yeni teknolojiler, verimli aktarma organları ve otonom sürüş bulunuyor.

 

Sektörün odak noktası son yıllarda yeni SUV'ler geliştirmek ancak 1 Serisi gibi hatchback'ler genellikle birinci sınıf bir markanın serisinde en çok satan otomobiller oluyor.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo