2018 Honda Civic Si Sedan & Coupe, 205HP 1.5L Turbo ile geliyor

Ototeknikveri     07 Nisan 2017 02:47

Honda nihayet hem Sedan hem de Coupe kaporta stillerinde yeni Civic SI'yi duyurdu ve yeni 205 hp sportif versiyonunun tüm ayrıntılarını verdi.

2018 Honda Civic Si Sedan & Coupe, 205HP 1.5L Turbo ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, Amerika pazarı için yeni Civic Si modellerini duyurdu. İlk turboşarjlı Si modeli, Type R'nin tam altında konumlandırılacak ve Honda'nın gündelik kullanıcılarına hitap edecek. Otomobil gücünü turboşarjlı direkt enjeksiyon ve çift değişken valf zamanlamalı 1.5 litrelik benzinli motordan alıyor. Avrupa versiyonunun 182 hp güç değerine karşın Amerika'lı versiyondaki motorun güç çıkışı 205 hp, tork değeri ise 260 Nm. Altı ileri manuel şanzıman standart geliyor. Motorun turbo şarjlı yapısı göz önüne alındığında, Honda, yeni Civic Si'nin şu anda çok daha heyecanlı bir sürüş deneyimi yaşattığını söylüyor. Maksimum tork artık devir aralığının yüzde 70'inden fazlasında elde edilebiliyor. Yeni Civic Si ayrıca selefinden daha hafif ve daha sağlam bir şasiye sahip. Adaptif elektrikli hidrolik direksiyon sistemi, spor süspansiyon ve  adaptif amortisör, sınırlı kaydırmalı diferansiyel, 12.3 inç ön fren rotorları ve 235/40 R18 lastikler diğer yenilikler arasında. Honda opsiyonel olarak yol tutuşu daha güçlü lastikler de sunuyor.

Spor süspansiyonunda ayrıca daha sert yay oranları ve daha sağlam sabitleyici çubuklar (ön +%30, arka +%60), sağlam ön ve arka burçlar ve doğrudan Type R modelinden gelen üst kontrol kolları bulunuyor. Seçilebilecek iki sürüş modu var: Normal ve Spor. Bu modlar süspansiyonu, gaz tepkisini ve direksiyon simidini daha doğrudan ve sportif bir his için ayarlıyor.

 

Dış cephede, yeni Honda Civic Si, siyah ön yüz ve daha geniş yan hava girişleri, 18 inçlik 10 kollu alaşım jantlar, modele özgü iki tonlu boya ve tamponun ortasına monte edilmiş çokgen şekilli krom egzoz ucu ile geliyor. Si Sedan, daha yumuşak bir arka spoyler ve buna entegre LED fren lambası ile geliyor. Si Coupe ise karakteristik tam boy ışık çubuğunu koruyor, spoyler ise yükseltilmiş.

 

Kabinde kapı panellerinde ve direksiyonda da bulunan kırmızı dikişlerle özel Si spor koltuklar, alüminyum vites kolu ve deri vites kolu toz körüğü bulunuyor.

Yeni Civic Si, EX-T Civic Sedan ve EX-T Civic Coupe donanım seviyelerini temel aldığı için iki bölgeli otomatik iklim kontrolü, ısıtmalı ön koltuklar ve yağmur sensörlü silecekler gibi pek çok özelliğe sahip. Ayrıca tüm Si modellerinde SiriusXM Radio, HD Radio ve Pandora ile birlikte 450-watt, 10-hoparlörlü AM / FM / CD ses sistemi bulunurken Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte 7 inçlik bir multimedya sistemi de geliyor.

 

Yeni Honda Civic Si Sedan ve Coupe, gelecek ay 20.000 dolar - tavsiye edilen - giriş fiyatıyla satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo