Makyajlı Mercedes S-Serisi yeni gösterge tablosu ve sürüş yardım sistemleriyle geliyor

Ototeknikveri     08 Nisan 2017 06:11

Mercedes-Benz S-Serisi kadar önemli olan bir model ufak da olsa bir güncelleme aldığında, otomotiv dünyasında dikkat çekiyor çünkü bu güncellemeler çoğu kez piyasadaki lüks otomobil standartlarını belirliyor.

Makyajlı Mercedes S-Serisi yeni gösterge tablosu ve sürüş yardım sistemleriyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in W222 S-Serisi'ne yaptığı birkaç değişikliği daha önce gördük. İnternete sızan görüntüler çok yüksek çözünürlüklü değildi ama yine de bize güncellenmiş iç mekanın yanı sıra otomobilin ön ve arka kısımlarından oldukça iyi görünüm veriyordu. Şimdi, Mercedes yeni sürüş yardım sistemleriyle gelen bir W222 prototipinden bir dizi resmi fotoğraf yayınladı. Active Distance Assist DISTRONIC ve Active Steering Assist gibi sistemler sayesinde S-Serisi, virajlarda ve yol kavşaklarında hızını otomatik olarak ayarlarken, güvenli bir mesafeyi koruyabildiği gibi kendi kendine yön verebilecek.

 

Active Distance Assist DISTRONIC'in (güvenli mesafe asistanı) otomobil herhangi bir dönüşe ya da ödeme gişelerine yaklaşırken önündeki rotaya göre hızı otomatik olarak düşürebiliyor. Örneğin, araba yavaş şeritte ise, istenen otoyol çıkışına yaklaştığında yavaşlayacaktır. Bu arada, hız düşürme oranı, seçilen şanzıman moduna (ECO, COMFORT, SPORT) bağlı olarak değişiyor, bu da size güncellenmiş W222 S-Serisinin ne kadar akıllı olduğuna dair fikir veren özellklerden birisi.

 

Diğer yarı otonom özellikler arasında Kaçış Manevraları Asistanı, Aktif Şerit Koruma Asistanı, Aktif Şerit Değiştirme Asistanı, Aktif Fren Desteği, Aktif Kör Nokta Asistanı, Trafik İşaretleri Asistanı, Car-to-X Communication (taşıt ile sürücü ve yoldaki diğer taşıtlar arasında etkileşim sağlayan akıllı teknolojiler), Aktif Park Yardımcısı ve Uzaktan Park Yardımı bulunuyor.

 

Aktif Şerit Değiştirme Asistanı ile, sürücünün sinyal kolunu kullanması aracın harekete geçmesi için yeterli oluyor. Sinyal kolu hareket ettikten sonra, sensör sistemi, diğer araçların hızlarını dikkate alarak (aracın yanında ve arkasında) bir sonraki şeridin açık olup olmadığını kontrol eder. Aktif Hız Sınırlandırma Yardımı sistemi ise güncellenmiş S-Serisi'nin dur-kalk trafikte 30 saniyeye kadar durabilmesini sağlıyor.

 

Kaçış Manevraları Yardımcısı yeni S-Serisi'ndeki en önemli özelliklerden bir diğeri. Sistem, aracın önündeki tehlike bölgesinde yaya veya yayalar tespit edildiğinde sürücünün harekete geçmesine yardımcı oluyor. Sistem, sürücünün kaçış manevrası yaptığı yönde ilave direksiyon torku uygulayarak kontrollü manevra sağlıyor ve hem yayayı hem de sürücüyü koruyor.

 

Car-to-X Communication fonksiyonu ise oldukça ilginç bir özelliğe sahip. Sistem bir tehlikeye yaklaşırken sürücüyü ses çıkışı üzerinden uyarıyor. Bu da sadece görsel bir bildirimin yanıp sönmesinden daha etkili oluyor.

 

Gösterge tablosunun tasarımına gelince, direksiyon simidi (daha önce görüldüğü gibi) üç kollu bir tasarıma sahip olacak, buna karşın dijital gösterge paneli biraz değişmiş ve daha büyük görünüyor.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo