Yeni Seat İbiza 2017 siparişe açıldı

Ototeknikveri     08 Nisan 2017 06:37

İlk teslimatlar Haziran ayında gerçekleşecek ancak müşteriler yeni SEAT Ibiza'yı 7 Nisan Cuma gününden beri sipariş edebiliyorlar.

Yeni Seat İbiza 2017 siparişe açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

5,4 milyonun üzerinde satılan İspanyol SEAT markasının en ikonik modeli, her zaman için bilinen genç ruhunu, işlevselliğini, sportifliğini ve konforunu koruyarak eksiksiz bir makyaj yaptı. Yeni Ibiza, şimdiye kadar SEAT tarafından gerçekleştirilen en büyük ürün atağında bir başka ileri adım. İlk olarak, güncellenmiş Leon'un izlediği Ateca'nın lansmanı gerçekleşti. Şimdi markanın üç ana direğinden birisi olan Ibiza'nın yeni hali ile dönüşü gerçekleşiyor. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda markadan yeni modeller gelmeye devam edecek. Örneğin kompakt crossover Arona bu yılın ikinci yarısında, başarılı Ateca'nın bir üstünde konumlanacak yeni SUV ise 2018'de bayilere ulaşacak.

 

Ibiza'nın 5. nesli, yeni MQB A0 (Modular Quer Baukasten) platformu sayesinde son teknolojiler, pratik kullanım, geniş ve konforlu bir iç kabin ile geliyor. Platform bu segmentte ilk kez yer alacak. Ibiza'nın yeni tasarımı gerekli tazeliği sunuyor ama SEAT ruhundan da ödün vermiyor. Otomobilin stili genç, sportif, heyecan verici, aerodinamik ve Barselona'dan ilham alıyor.

 

Yeni Ibiza, en gelişmiş teknolojiyle donatılmış olarak geliyor ve müşterleri 7 Nisan'dan itibaren istedikleri konfigürasyonla siparişlerini verebilecek. Yeni SEAT Ibiza, dinamik davranış, teknoloji, güvenlik, tasarım, konfor ve performans bakımından segmentinde çıtayı yükseltecek. Otomobil şehir içinde başarılı olduğu kadar uzun yolculuklarda da olağanüstü konfor sunuyor.

 

Yeni SEAT Ibiza dört donanım seviyesine sahip; Reference, Style, FR ve Xcellence. FR ve XCellence, farklı sürücü tipleri için en iyi seçenekleri sunacaklar: FR, daha sportif bir Ibiza arayanlar için, XCellence ise konfor, zerafet ve akıllı teknolojiyi tercih edenlere hitap ediyor.

 

Benzinli motorlar cephesinde, yeni SEAT Ibiza başlangıç olarak 75PS MPI motor ile piyasaya sunulacak. 3 silindirli 1.0 TSI turbo kompresörlü, arasoğutucuu ve direkt enjeksiyonlu motor 91 hp ya da 115 hp olmak üzere iki versiyonla gelecek. 150 hp gücündeki 4 silindirli 1.5 TSI ve 90 hp gücündeki sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) 1.0 TSI ise diğer seçenekler.

 

Yaz sonrası gelecek dizel serisinde 1.6 TDI, 80, 95 veya 115 hp seçenekler ile satışa sunulacak. 95 hp versiyonlar için 5 vitesli, daha güçlü motorlar için 6 vitesli şanzımanlar sunulacak. Çift debriyajlı 7 vitesli DSG ise yeni SEAT Ibiza'da sunulan bir başka seçenek.

 

Kabinde bulunan teknolojiler ve yeni SEAT Ibiza ile gelen sürücü destek sistemleri, daha yüksek kategorilerdeki otomobillerden geliyor. Ön Bölge Asistanı, Adaptif Hız Sabitleme Kontrolü (ACC), Anahtarsız Erişim Sistemi, yeni nesil ön ve arka park sensörleri, arka görüş kamerası, 8 inç dokunmatik ekran otomobildeki yenilikler arasında. Otomobilde GSM sinyal yükseltici ile birlikte bir kablosuz şarj cihazı da mevcut.

 

Hem iç hem de dış aydınlatmada kullanılan LED teknolojisi de söz etmeye değer. FR ve Xcellence sürümleri için iç ortam ışığı kırmızı ve beyaz olmak üzere iki tonda sunuluyor. LED ışıklar sayesinde iç aydınlatma çok geliştirildi ve önemli miktarda enerji tasarrufu sağlandı. Ibiza'nın full LED farları ve arka lambaları da bu segmentte gerçek bir yenilik.

 

Bağlantı teknolojilerinde öncü bri marka olan SEAT bunu yeni Ibiza'ya da yansıtmış. Yeni nesil Ibiza Apple Car Play, Android Auto ve Mirror Link ile birlikte geliyor. Ses sisteminde ise SEAT bu alanda kendini kanıtlamış bir marka olan Beatsaudio ile bir araya geldi. Ses sisteminde dijital sinyal işlemcisi (DSP), 6 premium hoparlör, subwoofer ve 300W 8 kanallı amplifikatör bulunuyor.

 

Yeni Seat Ibiza'nın Martorell fabrikasında üretimi Ocak ayının sonunda başladı. Ön satışlar önümüzdeki hafta boyunca tüm ülkelerde aşamalı olarak başlayacak.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir2945 Sen tepki gösterme kardeşim lütfen. Alman arabasıymış git önce bir araştır nerenin arabası olduğunu sonra burda konuşursun. Seat İSPANYA markasıdır kardeşim..

    23 08 2017 07:51 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

  • User

    Misafir38270 Abicim almayın şu Alman arabalarını. Bize ettikleri o kadar çirkeflik sonrası bizim de bir tepkimiz olsun bunlara

    25 07 2017 12:46 Yanıtla Beğen (4) Şikayet Et

  • User

    Misafir99959 valla ben kimi aradıysam kimse sipariş almıyor 2018 ayında türkiyye gelcekmiş

    05 07 2017 06:11 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

  • User

    Misafir87768 Bu bahsettiğiniz on sipariş türkiye için mi başka bir ülke için mi

    29 06 2017 09:45 Yanıtla Beğen (1) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo