Kia Rio Yeni Teknolojilerle Avrupalı Rakiplerine Kafa Tutacak

Ototeknikveri     10 Nisan 2017 01:48

Kia, yeni Rio'da üst segment araçlarda sunulan özelliklere yer vererek Avrupa'lı rakipleri karşısındaki şansını arttırmak istiyor.

Kia Rio Yeni Teknolojilerle Avrupalı Rakiplerine Kafa Tutacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, yeni Rio'ya küçük otomobillerde normalde pek yer verilmeyen sürüş yardım sistemleri ve yeni bağlantı özellikleri ekledi. Koreli marka, bu yeni özelliklere rağmen modelin fiyatını uygun tutmaya çalışacak. Bu sayede Avrupalı markaların domine ettiği Avrupa yarı kompakt segmentinde Kia'nın rekabet gücü artacak. Rio'nun elektronik denge kontrolü standart donanım arasında, otonom acil frenleme ise giriş seviyesi hariç tüm donanım seviyelerine dahil edilecek. Kia Almanya genel müdürü Steffen Cost, "Kia, Rio'nun küçük bir otomobil olmasının müşterilerin güvenlik ihtiyaçlarını değiştirmediğinin farkında. Herkes maksimum güvenlik istiyor ve herkes bu özelliklere erişebilmeli" dedi.

 

Rio, yıllık 475.000 adet satış hacmiyle Kia'nın en çok satan otomobili ancak Avrupa'da model bu bakımdan dördüncü sıraya düşüyor. Kia Almanya ürün müdürü Christian Spaetling, Rio'nun Avrupa'daki yoğun rekabet nedeniyle yeterince temsil edilemediğini söylüyor. Rio ayrıca, Kore'de inşa edilmiş küresel bir ürün olduğu için, Avrupa'da Slovakya üretimi ve kıtadaki müşterilerin zevkine göre uyarlanmış Cee'd kompakt hatchback modelin gerisinde kalıyor. Avrupa'da satılan otomobillerini Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'de üreten kardeş marka Hyundai'nin aksine, Kia, kıtada sattığı otomobillerin yaklaşık % 44'ünü Kore'den ithal ediyor.

 

Kısa Kısa Kia Rio

Bağlantı: Rio sınıfında ön ve arka USB bağlantı noktalarına sahip ilk otomobil. Apple CarPlay ve Android Auto desteği de üst donanım seviyelerinde sunuluyor.

 

Yol tutuşu: Kia mühendisleri Rio'nun direksiyon oranını artırdı. %51 yüksek dayanıklı çelikten imal edilen (önceki nesilde %33) sağlam kaporta da otomobilin performansına katkı sunuyor. 

 

Teknoloji: Rio'ya yeni eklenen "Straight Line Stability" denge sistemi, fren basıncındaki her tür değişimi algılayabiliyor ve otomobili düz tutmak için müdahale edebiliyor. "Cornering Brake Control" sistemi ise keskin virajlarda yavaşlarken fren basıncını kontrol ederek çekiş kaybını önlüyor. 

 

Yeni nesildeki iyileştirmeler: Şık ve iki renk tonlu iç mekan. Daha uzun aks mesafesi bacak ve omuz mesafesini arttırmaya yardımcı oluyor. Yakıt deposu kapasitesi önceki nesile göre 2 litre artarak 45 litre oldu, bagaj kapasitesi ise %13 artışla 325 litreye yükseldi.

 

Olumsuzluklar: Rio'da ilk kez sunulan Kia'nın 1.0 litrelik turbo benzinli direkt enjeksiyonlu motoru düşük devirlerde yavaş tepki veriyor ve zayıf kalıyor. İnce C sütunlarına rağmen arkadaki görüş açısı hala engelleniyor.

 

Çıkış tarihi: Şubat (Almanya)

Giriş fiyatı: 11690 euro (Almanya)

Ana rakipler: Opel / Vauxhall Corsa, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Toyota Yaris, Hyundai i20, VW Polo

Üretim Yeri: Sohari, Güney Kore

En düşük CO2 emisyonu: 92g / km

Son Güncelleme : 10 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo