SKODA RAPİD SPACEBACK'İN DETAYLARI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:21

Skoda, Frankfurt\'ta sergileyeceği Rapid Spaceback\'in detaylarını yayınladı.

SKODA RAPİD SPACEBACK'İN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çek üretici Skoda, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, kompakt sınıfta yer alacak yeni hatchbacki olacak Rapid Spaceback’i tanıtmaya hazırlanıyor. Octavia ile Fabia arasına konumlandırılacak yeni Rapid Spaceback, markanın kompakt sınıf hatchbackler arasında yer alacak ilk modeli olacak. Dinamik tasarımı, geniş iç hacmi, “Simply Clever” denilebilecek fikirleri, ilginç kişiselleştirme seçenekleri ve düşük yakıt tüketimi gibi unsurlar ile genç müşteri kitlesini etkilemek isteyen Rapid Spaceback’in büyük panoramik cam tavanı ve uzun arka camı dikkat çeken detayları oluyor. Klasik hatchback modellere kıyasla, bir coupe gibi daha sportif ve uzun görünen Rapid Spaceback, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek dünya tanıtımının ardından, ekim ayından itibaren Avrupa pazarına sunulmaya başlanacak.
 
 
4303 mm'lik uzunluğu ile sedan versiyondan 180 mm daha kısa olan Spaceback'in 2602 mm'lik aks mesafesi, kardeşi ile aynı. Kısalan boyuna rağmen Rapid Spaceback 64 mm'lik arka diz ve 980 mm'lik arka baş mesafeleriyle segmentinde en iyiler arasında yer almayı başarıyor. Rapid sedandan 135 litre daha küçük olan, Spaceback'in, 415 litrelik bagaj hacmi ise, arka koltukların yatırılması ile 1380 litreye kadar yükseltilebiliyor. Rapid Spaceback'te sunulan 1.713 mm x 1.155 mm ölçülerindeki büyük cam tavan, 1.210 mm x 780 mm'lik bir görüntüleme alanı sunuyor.
 
Ön, yan ve perde hava yastıkları, yükseklik ayarlı gergi kontrollü, üç noktalı emniyet kemerleri, ABS ve ESP gibi güvenlik donanımlarının sunulacağı Rapid Spaceback'te xenon farlar, lastik basınç kontrolü, viraj fonksiyonlu sis lambaları ve yokuş kalkış destek sistemi gibi donanımlarda, aracın opsiyon listesinde yer alacak.
 
C-EPS adı verilen yeni elektrik destekli direksiyon sistemin yer verileceği ilk Rapid modeli olacak Spaceback, sedan versiyondaki hidrolik destekli direksiyon sistemine göre daha üstün bir teknolojiye sahip. Direksiyon kolonunda yer alan bir servo elektrik motorunun, özel yazılım sayesinde sürücünün direksiyon hareketlerini desteklemesiyle daha iyi direksiyon hakimiyeti sunan sistemde hidrolik ünitesi, hortumlar ve hidrolik sıvısına yerverilmedğinde, ağırlık ve yer konusunda tasarruf sağlanabiliyor. 
 
 
Dört benzinli iki de dizel motor seçeneklerine sahip olacak yeni Rapid Spaceback'in motor güçleri 75 hp ile 122 hp arasında değişecek. Benzili cephesinde 75 hp güç üreten 3 silindirli 1.2 litrelik MPI ile 85 hp ve 105 h güç çıkışlarına sahip dört silindirli 1.2 litrelik TSI ünitelere sahip Spaceback modelleri sadece manuel şanzıman ile sunulurken, 122 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI motora sahip olan versiyonlarda 7 ileri oranlı çift debriyajlı otomatik şanzıman olan DSG seçeneği sunulacak. Dizel cephesinde ise 75 hp ve 90 hp güç çıkışlarına sahip olan 1.6 litrelik TDI motor görev yapacak. 90 hp güce sahip olacak 1.6 litrelik turbo dizel motor TDI'a sahip olacak Rapid Spaceback'in GreenLine versiyonu 100 km'de ortalama 3.8 litrelik tüketim ve 99 gr/km'lik emisyon değeri ile dikkat çekerken, 90 hp'lik versiyonda 7 ileri oranlı çift debriyajlı otomatik şanzıman olan DSG seçeneği mevcut olacak. Skoda yeni geliştirdiği ve GreenTec adını verdiği daha ekonomik serisine, Rapid Spaceback'in tüm TSI ve TDI motorlarında yer verecek. 

Yeni Skoda Rapid Spaceback tanıtım videosu için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo