2018 Audi A8 neredeyse kamuflajsız görüntülendi

Ototeknikveri     11 Nisan 2017 11:27

Yeni 2018 Audi A8 modelinin oldukça gelişmiş bir prototipi, çok az kamuflajla kamuya açık yolda test edilirken görüntülendi.

2018 Audi A8 neredeyse kamuflajsız görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son gelen fotoğraflarda sadece farlar, ön panjur ve arka lambalarda siyah bantla hafif kamuflaj görülüyor, bunun dışında otomobil daha önce hiç olmadığı kadar açıkta. Daha önceki haberlerde de belirtildiği gibi, yeni dış tasarımın en önemli noktası, A8'e yolda daha belirgin bir görünüm kazandıran yeni ön panjur olacak. Yeni Audi A8, Q7 gibi modelleri destekleyen aynı MLB-evo platformunu temel alıyor. Platform sayesinde  otomobil çelik, alüminyum, magnezyum ve karbon fiber de dahil olmak üzere dört farklı malzemeden yapılmış hafif bir kaporta kazanacak. Öte yandan, bu, yeni modelin mevcut A8'den daha hafif olacağı anlamına gelmiyor. Audi, yeni kaportanın mevcut alüminyum kaportadan 50kg daha ağır, aynı zamanda yüzde 24 daha sağlam olduğunu belirtti.

 

Yeni kaportanın az da olsa öncekinden daha ağır olmasının sebebi, çarpma koruması için yönetmeliklere uygun eklentiler yapılması, ayrıca hibrit güç aktarım organlarının getirdiği farklı ihtiyaçlar. 

Audi, yepyeni A8'i bir dizi yarı otonom sistemle donatacak. Yeni model 11 Temmuz'da benzinli ve dizel motorlarla piyasaya çıkacak, kısa süre sonra plug-in hibrit model de gelecek.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo