Ford: Sürücüsüz otomobiller 2026 – 2031 yılları arasında kitlesel hale gelecek

Ototeknikveri     12 Nisan 2017 12:08

Ford Ar-Ge Yöneticisi Ken Washington, “Tam otonom taşıtların kitlesel hale gelip herkes tarafından satın alınabilmesinin ancak 2026 – 2031 yıllarında mümkün olacağını düşünüyorum” dedi.

Ford: Sürücüsüz otomobiller 2026 – 2031 yılları arasında kitlesel hale gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, 4. seviye bir sürücüsüz otomobil geliştiriyor. Bu seviyedeki otonom taşıtlarda direksiyon, gaz ya da fren pedalı bulunmuyor. Geliştirilen bu otomobilin kullanımına 2021 yılında yolculuk paylaşım servisi kapsamında başlanacak. Ford’un Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Ken Washington, bireysel müşterilerin bu otomobilleri ilk uygulamadan yani 2021 yılından yaklaşık 5 – 10 yıl sonra satın alabileceğini söyledi. Washington’ın temkinli öngörüsünün aksine, daha önce Ford CEO’su Mark Fields ise Ford’un 2025 yılında otonom taşıtlar satmaya başlayacağını söylemişti. Washington bir konferansta yaptığı konuşmada “Teknolojinin temposunu tahmin etmek gerçekten zor. Biz bu otomobillerin benimsenmesinin aşama aşama gerçekleşeceğini düşünüyoruz” dedi. Ford otonom taşıtların ve yeni mobilite teknolojilerinin trafik sıkışıklığı, hava kirliliği ve değişen tüketici davranışlarına çözüm olacağına inanıyor. Washington, Ford’un bilişim, beyin – makine arayüzleri ve veri analizlerini kullanarak bu konuda çalıştığını belirtiyor. 

 

Firma kısa süre önce yeni teknoloji girişimi Argo AI ile beş yıllık bir süre boyunca 1 milyar dolar ödemek üzere anlaştı. Ford ayrıca lazerli radar üreticisi Velodyne, 3D harita üreticisi Civil Maps, makine vizyon firması Nirenberg Neuroscience ve bilgisayar vizyon ve makine eğitimi firması SAIPS ile de çalışıyor.

 

Washington sözlerini “Bilişimdeki devrim daha önce hayal bile edilemeyen şeyleri şimdi mümkün hale getirmek. Farklı bir geleceği hayal edebilmeliyiz” diye bitirdi.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo