YENİ (2014) VOLKSWAGEN GOLF PLUS (SPORTSVAN) GELİYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:24

Volkswagen, yeni Golf Plus modelinin ipucunu Sportsvan ismili konseptiyle veriyor.

YENİ (2014) VOLKSWAGEN GOLF PLUS (SPORTSVAN) GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde de bir dönem satılan Volkswagen'in, Golf Plus modeli, sportif tasarımı, geniş iç mekanı ve pretik özellikleriyle beğeni topluyordu. Sonrasında crossover modellere olan ilginin artmasıyla ülkemiz otomobil pazarında yer bulamayan Golf Plus'un yeni neslinin ipuçları, üretime çok yakın bir konsept olan Yeni Golf Sportsvan konseptiyle ortaya çıktı. Önümüzdeki hafta yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan Golf Sportsvan'ın, önümüzdeki yılın ortalarında piyasaya çıkacak üretim versiyonuyla, yeni Golf ailesi tamamlanmış olacak. Bir önceki nesile göre 134 mm daha uzun olan yeni Golf Sportsvan, MQB platformunu paylaştığı Golf hatchback'ten ise 83 mm daha uzun. Golf hatchbacke göre 48 mm artan aks mesafesi, 126 mm artan yükselik ve 8 mm artan genilik ile daha geniş bir iç mekan vaat eden Golf Sportsvan'ın 498 litrelik bagaj hacmi öncüsünden 74 litre daha fazla. 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar ve bu koltukların 180 mm öne haraketiyle artan 87 litrelik bagaj hacmi değişkenlik sağlarken, ön yolcu koltuğunun yatırılmasıyla 2484 mm uzunluğunda yükleme alanı kazanılıyor.
 
   
 
Önceki nesline göre hissedilir şekilde daha geniş bir iç mekana sahip olan Golf Sportsvan, esnek iç mekanının yanında son derece gelişmiş destek sistemlerini de sunuyor. Arka koltuklarının 180 mm geri öne hareket edebilmesini sağlayan sistemin yanında, 1.500 litreye ulaşan bagaj hacmi aracın esnekliğine katkı sağlarken, baz versiyondan itibaren XDS +, otomatik uyarılı çarpışma fren sistemi, klima, yedi hava yastığı, yeni elektronik park freni, 5 inçlik dokunmatik ekran ve değişken yük zeminiı gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Ayrıca yeni Sportsvan'ın üretim versiyonu ile birlikte, son derece yenilikçi yardım sistemleri de ilk kez bir Golf'te kendisine yer bulacak. Arka trafik uyarısını içeren kör nokta uyarı sistemi, hem sürüş sırasında kör noktada yer alan araçlar ile ilgili uyarı verirken, hem de park sırasında aracın arka bölümü net bir şekilde görülemediği durumlarda geri gelirken, bir tehlike oluşursa sürücüyü uyarabiliyor. Eğer sürücü tepki vermez ise sistem otomatik olarak acil fren fonksiyonunu devreye sokuyor. DCC dinamik şasi kontrolü, şehir içi acil fren sistemi, adaptif hız sabitleyici (ACC) ve şerit takip sistemi de araçta sunulacak diğer destek sistemleri olarak dikkat çekiyor.
 
 
 
 
Golf Sportsvan'da güçleri 85 hp ile 150 hp arasında değişen altı yeni motor kullanılacak. Tüm motorlarda standart olarak start-stop sisteminin desteğiyle önceki nesildeki motorlara göre yüzde 19 oranında daha az yakıt tüketen yeni nesil Golf Sportsvan'da kullanılacak tüm motorlar Euro 6 emisyon normlarına uygun olmalarıyla dikkat çekiyor. 110 hp güç üreten 1.6 litrelik TDI BlueMotion teknolojisine sahip olacak Golf Sportsvan ise 3.7 litrelik tüketim ve 95 gr/km'lik emisyon değeriyle öne çıkıyor. Ototeknikveri

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo