1.6 DİZEL MOTORLU YERLİ VERSO'NUN ÜRETİMİ BAŞLADI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:52

Toyota Türkiye dizel motorlu Verso 1.6 D-4D’nin seri üretimine başladı.

1.6 DİZEL MOTORLU YERLİ VERSO'NUN ÜRETİMİ BAŞLADI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW ile dizel teknolojisi ve yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda işbirliği yapma yoluna giden Toyota, bu kapsamdaki ilk adımı, 8 Ocak 2014 tarihinde, 1.6 litrelik dizel motora sahip Verso'nun üretimine başlayarak attı. İki marka arasında anlaşmasının imzalanmasından 2 yıl sonra, BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli olan Verso 1.6 D-4D, ile markanın kompakt MPV modeli, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliğine ulaştı. Verso'nun, yeni 1.6 litrelik dizel motor ile birlikte mevcut konfor ve performansından ödün vermemesi amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı veya geliştirildi. 
 
Sakarya’daki üretim tesislerinde gerçekleşen dizel motorlu Verso’nun hattan çıkış törenine Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, BMW Satış Sonrası Faaliyetleri Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr.Markus Schramm ve Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer ile fabrika çalışanları katıldılar. 
 
Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, törende yaptığı konuşmada “BMW grubu ile tarihsel işbirliğimiz 2 yıl önce başladı. Bu işbirliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso projesinde, Toyota ve BMW çalışanlarından oluşan 200 kişilik büyük bir ekip görev aldı. Bu ekibin bütün üyeleri takım ruhu çerçevesinde yüksek verimlilikle çalıştılar. Projenin her aşamasında gösterdikleri adaptif esneklik ve yüksek kalite performansı için tüm Toyota Türkiye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim. İlk ortak projenin başarıyla tamamlanması, işbirliğimizin doğru bir karar olduğunun kanıtıdır” dedi. 
 
Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer de Toyota ve BMW işbirliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso’nun seri üretimine başlanmasını kutlamak üzere biraraya geldiklerini belirterek, “Toyota Türkiye olarak, bu zorlu projeyi yürütmek üzere seçilen ilk üretim tesisi olmanın gururunu duyuyoruz. Bugün TMMT'nin tarihi açısından önemli günlerden biri olup, Toyota'nın küresel başarısına katkıda bulunmak için gösterdiğimiz çabalar açısından da yeni bir kilometre taşıdır. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında üretimine başladığımız Corolla Sedan’ın yanısıra, dizel motorlu yeni Verso’nun da müşteri beklentilerini karşılayarak, Türkiye’de ve diğer pazarlarda global Toyota satışlarını arttıracak önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum” dedi. 
 
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Sakarya’da bulunan tesislerinde, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra, Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla’yı da üretiyor.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo