YENİ C SERİSİ 2014, 125.000 TL FİYAT İLE GELİYOR

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:54

NAIAS\'ta resmi tanıtımı yapılan yeni nesil C serisi, 125 bin TL\'lik başlangıç fiyatıı ile geliyor.

YENİ C SERİSİ 2014, 125.000 TL FİYAT İLE GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Detroit'te gerçekleşen Uluslararası Kuzay Amerika Otomobil Fuarı'nda, yeni nesil C serisiyle birlikte, sportif kompakt SUV modeli GLA 45 AMG ve amiral gemisinin V12 motoruyla en güçlü versiyonu olan S600'ü ilk kez sergileyen Mercedes'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr Dieter Zetsche, yaptığı konuşmada, Amerika'da elde edilen satış başarısından bahsetti. Amerika'da satışlarını yüzde 14 oranında arttırdıklarını belirten Dr Dieter Zetsche, Dünya genelindeki satışlarınında 1.46 milyon adede ulaştığını belirtti.

Mercedes C serisi Detroit lansman resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Markanın yeni S serisini piyasaya sunmasının üzerinden 8 ay geçtikten sonra resmi olarak tanıtılan yeni C serisi, sportif ve şık tasarımının yanında geliştirilen teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. Yeni nesilde daha fazlasını sunmayı hedefleyen Mercedes aracın aks mesafesini 80 mm uzatarak 2.840 mm’ye çıkartmış. Ayrıca selefine göre 95 mm daha uzun ve 40 mm daha geniş olan yeni C serisi 4686 mm uzunluğa ve 1810 mm genişliğe sahip. Böylelikle özellikle arka yolcularına daha geniş bir iç mekan sunabilen yeni C serisinin bagaj hacmi de 480 litreye yükseltilmiş. Nisan ayında ülkemizde ilk etapta, 1.6 litrelik turbo benzinli motor ve 7 ileri oranlı otomatik şanzımana sahip C180 versiyonu ile satışa sunulacak olan yeni C serisinin, fiyatının en baz donanım seviyesiyle birlikte 125.000 TL'den başlayacağı belirtiliyor. 

Güncel Mercedes C serisinin fiyatları için lütfen tıklayınız.

Yeni C serisi teknik özellikleri;

Düşük vergi dilimine giren 1.6 litrelik motoru ile ülkemiz için en önemli seçenek olan C180'de, güncel modelde olduğu gibi 5300 devirde 156 hp güç ve 1200 ile 4000 devir aralığında 250 Nm tork üreten dört silindirli ve 10.3 sıkıştırma oranına sahip 1595 cc hacimli benzinli motor görev yapacak. Ülkemizde yoğun ilgi görmesi beklenen otomatik şanzımanlı C180 7G-Tronic Plus, 0'dan 100 km/s hıza 8.5 saniyede ulaşıyor ve 223 km/s sürate çıkabiliyor. Şehir içinde 6.8 - 7.4 litre, şehir dışında 4.6 - 5 litre ve ortlamada 5.4 - 5.8 litre yakıt tüketen yeni C180 7G-Tronic Plus 126 ile 135 gr/km'lik emisyon değerlerine sahip. Aracın boş ağırlığı ise 1425 kg.

Yeni Touchpad;

Yeni C Serisinde sunulan Mercedes - Benz tarafından geliştirilen yenilikçi touchpad de önemli bir evrimsel bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Sürücünün, akıllı telefonunun , tüm fonksiyonlarını,  kolayca parmak hareketleriyle kullanabilmesine imkan veren touchpadin kontrol yüzeyi çalışırken kullanıcıya açık ve dokunsal geribildirim de verebiliyor.
 
Yeni Head-Up display;
 
Ek olarak merkezi ekrandaki bilgileri ön cama yansıtan Head-up display sistemi de C serisi için yepyeni bir özellik. Bir jet uçağındaki gibi doğrudan sürücünün görüş alanına doğru sanal bir görüntü olarak önemli bilgileri yansıtan sistem, sürücünün yaklaşık 2 metre önünde ve motor kaputunun üzerinde yüzermiş gibi görüntü vererek sürücünün gözünü yoldan ayırmadan bazı bilgilere erişebilmesini sağlıyor. Hız, hız limitleri, navigasyon ve DISTRONIC PLUS sisteminden gelen mesajları sürücüye ileten sistem, sürücünün tercihine göre ayarlanabilen yüksek çözünürlüklü  görüntü sunuyor.
 
 
Akıllı Hafif Yapı;
 
Alüminyum hibrid gövdesi ile elde ettiği daha düşük ağırlığı sayesinde, üstün sürüş özellikleri sergileyen yeni C serisi, en iyi ses ve titreşim özelliklerinin yanı sıra yüksek çarpışma güvenliği sunuyor ve hafif yapısı sayesinde segmentinde öncü model oluyor. Akıllı ve yenilikçi hafif yapı sayesinde, gövdesi geleneksel çelik kullanılarak üretilen gövdelere göre yaklaşık 70 kg daha hafif olan yeni c serisi, tüm araç incelediğinde öncüsüne göre yaklaşık 100 kilogram daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor ve bu sayede daha düşük tüketim değerlerine imza atılmasını sağlıyor. Seri üretim araçlarda alışılmadık bir kombinasyon olan yeni C serisinin gövdesi, alüminyum, sıcak şekillendirilmiş çelik parçalar ve ultra yüksek mukavemetli çeliklerin tamamen yeni bir tasarım ve geniş kullanım ile birleştirilmesinden meydana geliyor. Mercedes mühendisleri, sadece çelik yerine alüminyum kullanarak değil de, her detayı en ince ayrıntısına kadar inceleyerek, doğru malzemeyi doğru yerde kullanarak akıllı hafif yapının temelinin oluşturduklarını belirtiyorlar. Aracın gövdesi ve kaportası yeniden tasarlanarak çarpışma güvenliğinde daha başarılı olacak hale getirilerek, ulusal güvenlik derecelendirme kurumlarının yanında Mercedes Benz’in kendi güvenlik gerekliliklerini de rahatlılıkla karşılar hale gelmiş. Yüksek ve ultra yüksek mukavemetli çelik sacdan imal edilen yüksek mukavemetli güvenlik yolcu bölmesi dışında, gövdenin ön ve arka bölümlerinde alüminyum hibrid yapıdan meydana gelen özel olarak geliştirilerek, güç dağılımı optimize eden deformasyon bölgeleri ve neredeyse tamamı alüminyumdan imal edilen kaporta bu yeni teknolojinin anahtarı olarak dikkat çekiyor.
 
Çevik ve Konforlu Süspansiyon;
 
Yeni C-Serisi kendi segmentinde çevik ve kıvrak yapısı ile birlikte virajlı yollarda yüksek sürüş keyfi sunarken üstün sürüş konforu ile de dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Mükemmel aks kinematiği sağlayan yeni tasarlanmış 4  kollu ön aks, bu açıdan önemli bir katkı yapıyor. Standart olarak bir çelik süspansiyon ile donatılan yeni C serisi sedan, alternatif olarak, bu segmentte bir ilk olan ön ve arka akslarda havalı süspansiyon ( AIRMATIC ) sunuyor. Yeni C serisi, elektronik kontrollü, sürekli değişken amortisörü sayesinde yol sesi ve lastik titreşimini önlerken, farklı amortisör özellikleri seçeneği de sunuyor.
 
Yeni Güvenlik ve Destek sistemleri;
 
Yeni S serisinde sunulmaya başlayan özelliklere de sahip olacak yeni C serisi, ilk kez sunulacak güvenlik özellikleri ve destek sistemleri ile de dikkat çekiyor. Ön yolcu koltuğunda yer alan bir sensör ile bu koltukta çocuk koltuğu kullanımı sırasında havayastığını devre dışı bırakan sistem, çocuk koltuğu kaldırıldığında otomatik olarak havayastığını tekrar devreye alabiliyor. Mercedes-Benz Intelligent Drive kapsamında geliştirilen ve dünya promiyerleri yeni S serisi ile birlikte yapılan sürücü destek ve güvenlik sistemleri de yeni C serisinde yer alacak. Uydu üzerinden navigasyon kullanarak tünel algılayan ve otomatik hava sirkülasyonunu buna göre düzenleyen klima sistemi sunan segmentinde tek araç olacak yeni C serisinde iç mekan havasının daha kaliteli olması için ayrıca, S serisi ile birlikte tanıtılan aktif koku verici ve iyonizasyon sistemlerini barındıran hava dengesi (Air Balance) paketi de sunulacak. 

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo