YENİ 2014 MERCEDES C SERİSİ'NE EURONCAP GÜVENLİK TESTİNDEN 5 YILDIZ

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:30

Yeni C serisi de, Euroncap testerinden beş yıldız almayı başardı.

YENİ 2014 MERCEDES C SERİSİ'NE EURONCAP GÜVENLİK TESTİNDEN 5 YILDIZ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde ülkemiz de de satışına başalanan yeni nesil C serisi, EuroNcap'ın en son gerçekleştirdiği güvenlik testlerine katıldı. Yeni Mercedes C serisi, önden çarpmada 15.5 puan, yandan araca çarpmada 8 puan, yandan direğe çarpmada 6.7 puan, arkadan çarpma sırasında boyun korumada 2.1 ve AEB City testinde 2.8 puan alarak, yetişkin korumada yüzde 92 başarı anlamına gelen 35 puan almayı başardı. Önden, yandan ve arkadan gerçekleşen çarpışma testlerinde gövdesi stabil kalan yeni C serisi, önden çarpmada sürücü ve yolcuyu başarılı bir şekilde korumayı başardı. Yandan alınan darbelerde de başarılı sonuçlara imza atan C serisi, yandan direğe çarpmada ise biraz puan kaybetti. Arkadan alınan darbelerde boyunda oluşan kırbaç etkisiincelendiğinde ise ön koltuktaki yolcularına maksium koruma sağlayan C serisi, arkadaki yolcularına marjinal seviyede koruma sağlayabildi.

Çocuk korumada da başarılı sonuçlara ulaşan C serisi'nin aldığı yüzde 84 başarı anlamına gelen 42 puanın dağılımı ise şöyle; 18 aylık çocuk koruma 12 puan, 3 yaşında çocuk koruma 8.6 puan, çocuk güvenlik özellikleri 9 puan ve çocuk koltuğu kurulum özellikleri 12 puan. 

Güvenlik yardımcıları bölümünde 9 puan ile %70 başarı sağlayan C serisi, yayanın baş bölgesini korumada 21, karın bölgesini korumada 0.8 ve bacak bölgesini korumada 5.9 puan alarak, toplam yaya korumada 28 puan ile % 77 başarı gösterdi. Yeni C serisi, kaza anında aktif olarak hareket ederek yayaların başlarına alacakları darbeyi azaltan kaput sistemiyle, yaya baş bölgesi korumada yüksek puanlara ulaşarak dikkat çekmeyi başardı. 

Yeni Mercedes C serisi EuroNcap resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo