2014 SKODA OCTAVİA SCOUT'UN ARAZİ KABİLİYETİ

Ototeknikveri     10 Ağustos 2014 11:08

Skoda'nın yeni nesil Octavia altyapısında geliştirilen Scout versiyonu, iyileştirilen arazi kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

2014 SKODA OCTAVİA SCOUT'UN ARAZİ KABİLİYETİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, ilk olarak 2007 yılında Octavia'da sunmaya başladığı, maceracı olmasının yanında aile kullanımına da uygun özellikleri ile dikkat çeken Scout serisini, 2013 yılında yeni nesliyle tekrar sunmaya başlıyor. Octavia Scout haricinde, Fabia Scout, Fabia Combi Scout ve Roomster Scout modellerinin yanısıra Yeti Outdoor ve Superb Outdoor modelleri ile standart araçlarını, hem arazi hem de otoyol kullanımına uygun hale getiren Skoda, Octavia Scoout modelinden bugüne kadar 53.600 adet satmayı başardı. 

Skoda Octavia Scout arazide resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yeni Octavia Scout, selefine oranla yüzde 25 artarak iki tona yaklaşan çekme kapasitesinin yanında, yüzde 20 oranında daha ekonomi olan motor seçenekleri ile dikkat çekiyor. Gelişmiş dört tekerlekten çekiş sistemi, artan yerden yükseliği, tepe tırmanma yeteneği ve bozuk yol paketi ile engebeli arazide daha başarılı yol alması sağlanan Octavia Scout'un gövdesinde yapılan değişikliklerde bu çalışmaya destek oluyor. 

Yeni Skoda Octavia Scout detaylı videosu için lütfen tıklayınız.

5. nesil Haldex dört tekerlekten çekiş sisteminin görev yaptığı Octavia Scout'ın 31 mm artarak 171 mm'ye ulaşan yerden yükseliğinin yanında 16.7 derecelik yaklaşma ve 13.8 derecelik uzaklaşma açıları, aracın arazi performansına olumlu katkı sağlıyor. Octavia Scout'larda arazi kullanımı sırasında zeminden gelebilecek darbelere karşı aracın alt ksımında yer alan fren sisteminin hortumları ve yakıt boruları plastik parçalar ile kaplanmış. 
 
 
 
Skoda Octavia Scout'un motor gamının en yukarsında, dört ekerlekten çekiş sistemi ve altı ileri oranlı DSG şanzıman ile birlikte görev yapan 184 hp güç üreten 2.0 litrelik dizel motor yer alıyor. İlk olarak bir Skoda modelinde sunulan bu konfigurasyonun dışında yeni Octavia Scout'un kalbinde, altı ileri manuel şanzımanlı 150 hp'lik 2.0 litrelik TDI dizel ve 6 ileri DSG şanzımanlı 180 hp'lik 1.8 litrelik TSI benzinli motorlar görev yapıyor. Üç motor seçeneği de otomatik start-stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanım özellikleri sayesinde Euro 6 emisyon normlarını karşılayabiliyor.
 
Avrupa pazarına sunulmaya başlanan yeni nesl Octavia Scout'un, ülkemizde sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo