YENİ VOLVO XC90'DAN İKİ ADET DÜNYA YENİLİĞİ

Ototeknikveri     22 Temmuz 2014 11:07

Yeni nesil Volvo XC90, karşıdan gelen aracın önünden yapılan dönüşlerde frenleme ve yol dışına çıkılarak yapılan kazalarda ek güvenlik önlemlerine sahip olan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

YENİ VOLVO XC90'DAN İKİ ADET DÜNYA YENİLİĞİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun, önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılması beklenen yeni jenerasyon XC90 modeli ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Bir çok güvenlik teknolojisini ilk kez modellerinde yer vermesi ile öne çıkan İsveç üretici, yeni XC90'da da iki önemli yeniliğe imza atacak. Karşıdan gelen aracın önünden yapılan dönüşlerde frenleme ve yol dışına çıkılarak yapılan kazalarda ek güvenlik önlemleri ile yaralanma ve ölüm oranlarını azaltmayı hedefleyen Volvo, yeni XC90'da ayrıca pazardaki en geniş standart güvenlik donanımlarını sunacak. Bir önceki jenerasyon XC90'a göre, beş kat daha fazla dayanıma sahip ultra yüksek mukavemetli çeliğin kullanıldığı araç, düşük hızlı şehir içi kullanımlarda önündeki araç ile mesafeyi otomatik olarak koruyabilecek. Otomatik park sistemi ve 360 derece çevre görüş kameralarına da sahip olacak yeni XC90, yol dışına çıkılarak yapılan kazalarda ekstra güvenlik sunacak.

Amerika'da kazaların yarısının, İsveçte ise üçte birinin yol dışına çıkılarak gerçekleştiğini analiz eden Volvo mühendisleri, şerit takip, yorgunluk algılama ve sürücüyü en yakın mola istasyonuna yönlendiren rehberlik sistemi gibi aktif güvenlik donanımları ile sürücünün dikkatinin dağılması, yorgunluk veya kötü hava koşulları gibi etkenlerle meydana gelen bu durumun önüne geçmeye çalışmışlar. Kazanın kaçınılmaz olduğu durumlar içinde çözüm üreten mühendisler, aracın bu gibi durumları kamera ve sensör sistemi ile algılayıp, emniyet kemerlerinin normal duruma göre daha sıkı bir hale getirilmesini sağlamışlar. Ayrıca mühendisler, yüksek enerji emme kabiliyetine sahip koltuklar ile, aracın bu gibi kazalardaki dikey hareket sırasında oluşan kuvvetlerin, üçte ikisini absorbe ederek olası omuz yaralanmalarının önüne geçilmesini hedeflemişler.

Yeni XC90'da görev yapacak bir diğer özel güvenlik sistemi de, karşıdan bir aracın gelebileceği yollarda yapılan dönüşler sırasında yol durumunu inceleyerek, olas çarpışmaların önüne geçmeyi sağlayacak. Şehir içi trafikte veya otoyol kullanımlarında, yapılan dönüşlerde karşıdan bir aracın geldiğini ve olası bir çarpışma ihtimalini kamera ve sensörler ile algılayan sistem, otomatik frenleme özelliği ile kazaların önüne geçebilecek.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo