YENİ 2015 SKODA SUPERB DETAYLANIYOR

Ototeknikveri     23 Temmuz 2014 01:07

Skoda Superb'in yeni nesli değişen boyutları ile daha sportif bir tasarıma kavuşacak.

YENİ 2015 SKODA SUPERB DETAYLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki yılın son günlerinde tanıtılması beklenen yeni jenerasyon Skoda Superb ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Selefine göre değişen boyutları ile daha sportif ve şık bir tasarıma sahip olacak yeni nesil Skoda Superb, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen VisionC konseptinden izler taşıyacak. Yeni Volkswagen Passat gibi uzatılmış MQB platform üzerinde yükselecek olan aracın boyutlarındaki değişim, Passat'ın yeni jenerasyonundaki değişime paralel olacak. 4.833 mm'lik uzunluğu selefi ile aynı olacak yeni Superb'in genişliği arttırılacak. 1.462 mm'lik yükselik değeri de değişmeyecek olan aracın, aks mesafesi arttırılarak, daha geniş bir iç hacim sunması sağlanacak. 595 litrelik bir bagaj hacmine sahip olacak yeni Superb'in arka koltuklarının yatırılması ile 1.700 litrelik bir yükleme hacmi elde edilebilecek. 

Çek üreticinin önümüzdeki dönemde tanıtacağı ilk model olacak yeni nesil Fabia ise, selefine göre 9 cm daha geniş ve 3 cm daha alçak olacak. Bagaj hacmi öncüsüne göre 15 litre fazla olacak yeni Fabia'nın 330 litrelik bagaj hacmi koltuklarının katlanması ile 1.195 litreye yükselecek. Boyut artışından nasibini alacak station karoserli Fabia'nın bagaj hacmi de 520 litreye ulaşacak. vRS adlı güçlü motora sahip versiyona yeni Fabia'da yer vermeyecek olan Skoda, araçta artık daha fazla kişiselleştirme seçeneğine yer verecek. Yeni Fabia'da, siyah jantlara, özel etiketlere, büyük spoilere ve spor koltukara sahip Monte Carlo adlı özel bir versiyon da sunulacak.

Yeni model atağına ara vermeden devam edecek olan Skoda'nın, yakında tanıtılacak olan yeni Volkswagen Touran alt yapısında bir model daha üreterek kompakt MPV segmentine de giriş yapması bekleniyor. MQB platformunda yükselecek olan MPV karoserli araç değişkenliği ve geniş iç hacmi ile öne çıkacak.

 

Son Güncelleme : 23 Temmuz 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo