YENİ 2014 TOYOTA YARİS EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     29 Temmuz 2014 12:07

Toyota'nın makyaj ile güncellediği küçük hatchback modeli Yaris, Eylül ayından itibaren ülkemizde de satışa sunulacak.

YENİ 2014 TOYOTA YARİS EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın öncelikli olarak Avrupa pazarı için geliştirdiği Yaris, makyaj operasyonunun ardından, ABD, Kanada ve Porto Riko gibi pazarlarda da satışa sunularak, Japon markanın ‘bölgeselleşme için küresel vizyon’ çalışmalarına katkı sağlaması ile öne çıkıyor. Makyaj operasyonu ile dış tasarımı, sürüş dinamikleri ve multimedya sistemi geliştirilen Yaris, standart versiyonu ile Eylül, çevreci hibrid versiyonu ile ise Ekim ayından itibaren satışa sunulacak. Japon üreticinin Avrupa'daki en önemli modellerinden biri olacak Yaris'in makyaj operasyonunun 85 milyon avroluk yatırım değeri, 576 bin saatlik AR-GE çalışması ve 1.000 adetten fazla yeni parça dizaynına kadar kapsamlı bir güncelleme yapıldığını ortaya koyuyor. 
 
 
Toyota'nın Keen Look tasarım felsefesi ile güncellenen Yeni Yaris, krom çerçeveli “X” şeklindeki çapraz ön ızgara, LED far sistemleri ve yeni arka tampon ile öne çıkıyor. Makyaj ile boyutlarında ufak değişimler yaşanan Yaris, 3.950 mm’lik uzunluğu ve 4,7 m’lik dönüş yarıçapı ile şehir içinde rahat kullanım imkan sunmaya devam ediyor. Müşterilerin geri bildirimleri dikkate alınaraj güncelleştirilen Yaris'in, ön ve arka süspansiyonlarının yumuşak helezon yaylar ile desteklenmesinin yanında, amortisörler ve direksiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sayesinde, daha başarılı yol tutuş ve daha fazla sürüş konforu vaat ediyor.
 
 
Makyaj ile birlikte, yalıtım malzemeleri de elden geçirilen Yaris, bu sayede yolcularının motor, yol ve rüzgar seslerinden daha az etilenmesini sağlıyor. Yumuşak malzemeler ile daha kaliteli ve krom kaplamalar ile daha şık hale getirilen Yaris'in kabin içi tasarımda, gri ve koyu gri renklerin yanı sıra kırmızı, koyu bej ve siyah renklerin de kullanılması ile versiyonların birbirinden farklılaşması ve kişiselleştirilebilmeye imkan verilmesi sağlanmış.
 
 
Yeni Yaris, kabin içinde kullanılan kaliteli yumuşak malzemeleri, modern, sofistike görünüm sağlayan krom materyalleri ve sürücü odaklı işlevsel kokpiti ile de farkını ortaya koyuyor. Bunun yanısıra geniş iç mekanı ve eğlenceli multimedya çözümleri ile gençlerin gönlünü fethederek, dinamizmi yaşatan bir şehir otomobili olarak öne çıkıyor. Orta konsol yükseltilerek vites kolu daha ergonomik bir hale getirilen Yaris, 7 inç dokunmatik ekranı ile geri görüş kamerası, bluetooth, USB ve multimedya bağlantısı sağlayan “Toyota Touch 2“ teknolojisi, hız sabitleme sistemi, çift bölgeli otomatik klima, panoramik cam tavan ve otomatik katlanabilen yan aynalar gibi donanımları ile dikkat çekiyor.
 
Tüm versiyonlarında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere toplam yedi hava yastığı, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC), Anti-Blokaj Fren Sistemi (ABS), Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), Acil Durum Fren Sistemi (EBS) ve Lastik Basınç Monitörü (TPMS) gibi aktif ve pasif güvenlik donanımlarını standart olarak sunulacağı yeni Yaris, Toyota Optimal Drive teknolojisi ile geliştirilen, 69 hp güç üreten 1.0 lt VVT-i, 99 hp gücündeki 1.33 lt Dual VVT-i,  90 hp güç üreten 1.4 D-4D dizel ve 1.5 Hybrid olmak üzere 4 farklı motor seçeneği ile sunulacak.
 
 
2012 yılında pzara sunulduğundan Toyota'nın b segmentindeki ilk hibrid modeli olması ile öne çıkan Yaris Hybrid, 2013 yılında ulaştığı 49 bin 774 adetlik satış rakamı ile, Avrupa'da EV, Hybrid, PHV ve FCV gibi alternatif motor teknolojilerine sahip modeller arasında, ağabeyi Auris Hybrid'in ardından ikinci olmayı başardı. Sessiz ve çevreci motora sahip Yaris Hybrid, yakıt tüketimi ve motor verimliliğini takip edilmesini sağlayan, “hibrit enerji göstergesi” ile düşük karbondioksit emisyon değerinin yanında 3.6 lt/100km'lik ortalama yakıt tüketimi değeri ile öne çıkıyor. 

Son Güncelleme : 23 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo