YENİ 2014 MERCEDES VİTO'NUN ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Ototeknikveri     21 Ağustos 2014 11:08

Mercedes, 18 Ağustos tarihinde, yeni nesil Vito modelinin üretimine İspanya'da yer alan Vitoria Fabrikası'nda başladı.

YENİ 2014 MERCEDES VİTO'NUN ÜRETİMİNE BAŞLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya Lansmanı Berlin’de Dünya Lansmanı gerçekleştirilen yeni Mercedes-Benz Vito'nun üretimine de başlandı. 1995 yılındaki lansmanından 2013 yılının sonuna kadar 1.2 milyon adet üretilen Vito'nun yeni nesli de, Mercedes'in İspanya'da yer alan Vitoria tesislerinde üretiliyor. Model değişimi için tesislere 190 milyon Euro'luk yatırım yapan Alman üretici, yeni bir koordinat ölçme makinesi, özel üretim hatları, yeni otomasyon süreçleri, etkin lazer sistemleri ve robot kontrolleri için milimetrik optik algılama cihazları ile modernize ettiği tesislerinde, 3.500 çalışan ile yeni Vito'nun üretimin gerçekleştirecek. 1954 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve 60. yılını dolduran tesisler, 600.000 metrekarelik alanı ve yıllık 80.000 adetlik üretim kapasitesi ile Dünya'nın ikinci en büyük van üretim tesis konumunda bulunuyor. 
 
 
Yeni motor ve şanzımanları, tamamen yenilenmiş sürüş sistemi ve güvenlik donanımları ile dikkat çeken yeni Vito, düşürülen emisyon değerleri ve yakıt tüketimi ile 2,5 – 3,2 ton arası AYA (Azami Yüklü Ağırlık) kategorisinde dikkat çeken seçenekler arasında yer alıyor. Panelvan, Mixto, Kombivan ve 8+1 seçenekleriyle üretilecek olan yeni Vito'nun panlevan versiyonu, 1369 kg yük kapasitesiyle dikkat çekerken, 3 farklı araç uzunluğu ve 3 farklı motor seçeneği ile sunulacak. İş ve aile kullanımı için geliştirilen Vito Mixto, 1,40 m- 1,87 m arasında değişen 3 farklı uzunlukta ve 3,1 m³ - 4,1 m³ arasında değişen yük hacmi ile satışa çıkacak. Yolcu taşımacılığı ön plana alınarak geliştirilen Vito Tourer’in ise; işlevsel ve dayanıklı Vito Tourer BASE, çok yönlü Vito Tourer PRO ve lüks donanıma sahip Vito Tourer SELECT olmak üzere 3 farklı model seçeneği bulunacak. 
 
 
 
 
Yeni Vito kendi sınıfında ilk kez önden çekiş, arkadan çekiş ve 4x4 seçenekleriyle pazara sunulacak. Böylece müşteri, aracını kullanım alanına uygun seçme fırsatına sahip olacak. Ekonomikliğin ön planda olduğu kullanımda önden çekişli Vito, Vito 109 CDI (88 HP), Vito 111 CDI (114 KP) olma üzere 1.6 litre hacimli iki farklı motor ile donatılabilecek. Ağır şartlarda kullanım ve römork çekmeyi gerektiren durumlar için Vito 114 CDI (136 HP), Vito 116 CDI (163 HP) ve Vito 119 BlueTEC (190 HP) olmak üzere 4 silindirli 2.15 litre hacimli üç farklı motor seçeneği, arkadan çekişle donatılan araçlarda sunulacak. Önceki nesle göre yüzde 20 oranında daha düşük tüketim rakamalarına ulaşabilmesi ile dikkat çekecek yeni Vito, işletme maliyetlerinin düşürülmesi hedefi doğrultusunda, her 20.000 km'de veya yılda bir bakıma girecek.
 
 
Tüm tekerleklerde disk fren ve ADAPTİVE ESP sistemi gibi güvenlik özelliklerinin yanında, sürücünün dikkatini kontrol eden “Yorgunluk Asistanı”, aracın yandan rüzgar alması durumunda devreye giren “Rüzgar Savrulma Asistanı” ve lastik basıncı kontrol sistemini standart olarak sunacak yeni Vito, Aktif Park Asistanı, ön araca olan mesafeyi kontrol altında tutan “Çarpışma Önleme Asistanı”, aktif kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı gibi güvenlik sistemleri ise opsiyonel olarak sunulacak. Ayrıca standart donanımda halojen farlarla sunulan yeni Vito istek üzerine LED Akıllı Işık Sistemi ile de tercih edilebilecek. Yeni Vito, Türkiye pazarında 2015 yılının başında satışa sunulacak.
 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo