ZF 8 İLERİ ŞANZIMANINDA 2. NESİLE, BMW 520D İLE GEÇTİ

Ototeknikveri     22 Ağustos 2014 02:08

BMW modellerinde görev yapan ve ZF tarafından geliştirilen 8 ileri şanzımanın yeni nesli 520d ile birlikte kullanılmaya başlandı.

ZF 8 İLERİ ŞANZIMANINDA 2. NESİLE, BMW 520D İLE GEÇTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, ilk kez makyajlı X3 ile birlikte sunmaya başladığı 150 hp ve 190 hp güç üreten 2.0 litrelik dizel motorları, Temmuz ayından itibaren, 5 serisinde de sunmaya başlayarak ufak bir güncelleme yapmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde ZF tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu güncellemenin sadece motor ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. BMW'nin bir çok modelinde yer verdiği ZF tarafından geliştirilen ve 8HP adı verilen 8 ileri oranlı otomatik şanzımanın, ikinci neslinin, ilk kez 520d modeli ile birlikte kullanılmaya başlandığı açıklandı. Yüksek performans, düşük tüketim ve daha az emsiyon değerleri sunmasının yanında daha konforlu ve dinamik sürüşler vaat eden 8 ileri oranlı otomatik şanzımanı ilk olarak 2009 yılında modellerinde kullanmaya başlayan BMW, 2014 Temmuz itibariyle bu şanzımanın yeni neslini modellerinde sunmaya başlıyor.

ZF 8HP'nin yeni nesli selefine göre yüzde 3 oranında daha ekonomik olmasıyla öne çıkıyor. Geliştirilirken, sürtünme torku ve motor devrinin azaltılması hedeflenen yeni şanzımanın, moduler yapısı ile downsizing akımı ile küçülen motorlara daha iyi uyum sağlayabildiği belirtiliyor. Çalışma basıncı 5 bardan 3.5 bara düşürülmesinin, start-stop sisteminin optimize edilmesinin ve tork konvertörünün yenilenmesinin yanında, titreşim konusunda da geliştirilen yeni şanzımanın, tüm otomotiv üreticileri tarafından kullanılmaya başlanacağını belirten ZF yetkilileri, ilk versiyonun Dünya genelinde halihazırda 1000'in üzerinde otomobil uygulamasında görev yaptığının altını çiziyor. Dişli oranları optimize edilen yeni 8HP şanzımanda, öncüsünde 7 olan tork yayılım değerinin 7.8'e ulaşması sağlanmış. 520d'de görev yapmaya başlayan yeni şanzıman 500 Nm tork dayanımına sahip 8HP50 olarak nitelendirilirken, ilerleyen dönemde 8HP75 adlı 750 Nm'lik tork değerine dayanabilen bir diğer versiyonun da sunulacağı belirtiliyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo