VOLKSWAGEN'DEN 8. NESİL YENİ GOLF'ÜN HAZIRLIKLARI

Ototeknikveri     27 Ağustos 2014 02:08

Yeni jenerasyon olacak 8 nesil Golf'ün 2019 yılında yollara çıkması beklenirken, Alman üreticinin 2017'de bir süprize imza atabileceği de belirtiliyor.

VOLKSWAGEN'DEN 8. NESİL YENİ GOLF'ÜN HAZIRLIKLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz aylarda yeni jenerasyon Passat'ı tanıtan Volkswagen, bir diğer önemli modeli Golf'ün yeni neslinin de hazırlıklarını da sürdürüyor. Mk8 olarak nitelendirilecek yeni Golf ile ilgili ilk çıkan haberler, aracın 2019 yılında yollara çıkacağını işaret etsede, Alman medyasında Volkswagen'in bir süprize imza atarak aracı 2017'de yollara çıkarabileceği belirtiliyor. Yeni nesilde MQB platform araçta kullanılmaya devam edileceğinden, 2017'de yapılacak olası bir değişiklik, Golf 5 ile Golf 6 arasında yapılan model yenilmesine gönderme yapacak. Bu durumda, Volkswagen Golf için 5 yılda bir kasa değişikliği, 10 yılda bir ise platform değişikliği stratejesi uygulamış olacak. 

8, jenerasyon Golf'ün piyasaya çıkış tarihi netleşmese de araçda görev yapacak teknolojiler belirginleşmeye başladı. 2020 yılında devreye girecek 95 gr/km'lik emisyon sınırlarına uyulabilmesi adına güncel versiyona göre çok daha verimli ve çevreci olması hedeflenen yeni Golf'de, Alman markanın geliştirdiği düşük tüketim ve emsiyon değerleri ile öne çıkan XL1 adlı modelin teknik altyapısından yaralanılacak.

Daha düşük tüketim oranlarına ulaşmada motor teknolojilerinin dışında aerodinamik iyileştirmeye ve ağırlık tasarrfuna önem verecek Volkswagen, yeni Golf'ü daha alçak ve geniş tasarlayarak, aerodinamik olarak avantaj elde etmeyi hedefliyor. Ayrıca, aracın gövdesinde, XL1'de olduğu gibi alüminyum kullanılarak toplam ağırlığın 1.100 kg'ı geçmemesi sağlanacak. 

Yeni Passat'da tanıtılan güvenlik ve multimedya teknolojilerinin de yer bulacağı yeni Golf'deki teknik değişikliklerde dikkat çekecek. Audi'nin tanıttığı elektrikli turboşarj sisteminin yanında, Volvo'nın KERS olarak tanımladığı, dönen bir disk vasıtasıyla enerji depolamaya imkan veren volan sistemi ve değişken sıkıştırma oranına sahip motorlar yeni Golf'de yer bulacak. 1.0 litrelik üç silindirli motorların kullanılması beklenen yeni Golf'de insansız sürüş teknolojilerine de yer verecek. 

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo