VOLVO YENİ XC90'DA GELİŞMİŞ GÜVENLİK SİSTEMLERİ SUNACAK

Ototeknikveri     06 Temmuz 2013 12:07

2015 yılında yollara çıkacak yeni Volvo XC90, güvenlik donanımlarıyla dikkat çekecek.

VOLVO YENİ XC90'DA GELİŞMİŞ GÜVENLİK SİSTEMLERİ SUNACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

XC60, S60 ve V40 modelleriyle başarılı bir grafik yakalayan Volvo, yeni geliştirdiği teknolojilerini 2015 yılında piyasaya sunacağı yeni nesil XC90'da kullanmayı hedefliyor. Yeni ölçeklenebilir platform mimarisi, 8 ileri oranlı şanzıman ve dört silindirli yüksek verimli motorlar gibi özelliklerle ilgi çeken yeni XC90, sunacağı yeni güvenlik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Güncel modellerinin bazılarında, yaya algılama ve adaptif hız sabitleyicisi gibi donanımları sunan Volvo bu iki donanımı daha da geliştirerek yeni XC90'da sunacak. Karanlıkta yaya algılama, hayvan algılma sistemi, araçtan araca haberleşme sistemi, direksiyon destekli adaptif hız sabitleyicisi, direksiyon destekli kavşak ve bariyer algılama sistemi ve otonom park sistemi yeni XC90'nın önemli kozları olacak.

Güncel Volvo modellerinde 4 km/s'den itibaren devrede olan yaya algılama teknolojisi yolun üzerinde yayalar varsa, sürücüyü uyarabiliyor. Ön ızgaranın arkasındaki bir radar algılayıcısı ve ön camın arkasındaki bir dijital kamera 150 metrelik bir menzil içinde sürekli olarak aracın önünü tarayarak duran ya da hareket eden yayaları algılayabiliyor. Aracın önüne aniden bir yaya çıktığında, ön camdaki yanıp sönen ışıkla birlikte sesli bir sinyalle sürücüyü uyaran sistem, acil frenlemeye hazırlanmak için fren balatalarını disklere yaklaştırarak ve tepki süresini azaltarak sürücünün başlattığı frenlemeye de destek oluyor. Eğer uyarı karşısında tepki gösterilmez ve çarpışma olmak üzereyse, sistem aracın tam güçle fren yapmasını sağlıyor. Sadece gün ışığında aktif olabilen bu sistem yeni nesil artık karanlıkta da devrede olabilecek.

200 km/s'ye kadar hızlarda sürücünün öndeki araçlarla güvenli bir mesafeyi korumasına yardım eden adaptif hız sabitleyicisi ise önde daha yavaş giden bir araç algıladığında, hızı otomatik olarak o araca göre ayarlıyor. Yol açıldığında ise otomobil yeniden seçilen hıza dönüyordu. Yeni XC90'da artık bu sistem direksiyona da müdahale ederek aracın virajlarda bile müdahaleye gerek bırakmadan ilerlemesini sağlayacak. Araçtan araca haberleşme sistemi, yoldaki araçların bir birleriyle haberleşerek kaza yapma ihtimallerini azaltacak. Yaya algılayabilmenin yanında yollara çıkan hayvanları algılayabilen sisteme de kavuşacak XC90, kavşak ve bariyerleri de algılayarak, direksiyon müdahalesi ile aracı yolda tutacak. Geçtiğimiz günlerde aracın kendi kendine park etmesini sağlayan otonom park sistemini tanıtan Volvo, bu teknolojileriyle sürücüsüz otomobillerin alt yapsını hazırlıyor. 

Volvo araçtan araca iletişim sistemi videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo hayvan algılama sistemi videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo direksiyon destekli adaptif hız sabitleyici videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo kavşak ve bariyer algılama sistemi videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo karanlıkta yaya algılama sistemi videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo güvenlik teknolojileri videosu için lütfen tıklayınız.

Volvo otonom park sistemi haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo