BMW 2 SERİSİ ACTİVE TOURER EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     28 Ağustos 2014 06:08

BMW, yeni kompakt MPV modelini, ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor.

BMW 2 SERİSİ ACTİVE TOURER EYLÜL'DE TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, premium kompakt MPV segmentinde Mercedes B serisi ile mücadele edecek yeni modeli olan 2 Serisi Active Tourer'ı, Eylül ayında Avrupa ile eş zamanlı olarak ülkemizde de pazara sunmaya hazırlanıyor. Markanın son dönemde geliştirdiği ilk önden çekişli model olmasıyla dikkat çeken 2 Serisi Active Tourer ülkemizde ilk olarak, yeni geliştirilen ve Mini modellerinde de yer bulan, 3 silindirli 136 hp güç üreten 1.5 litrelik turbo benzinli motor ve 6 ileri oranlı otomatik şanzıman birlikteliğine sahip BMW 218i Active Tourer versiyonu ile sunulacak.
 
Sportif ve şık çizgilere sahip olan 2 Serisi Active Tourer'da, ikiz dairesel farlarla çevrelenen, hafifçe öne yatık BMW böbrek ızgaraları, arka yan camlardaki Hofmeister kıvrımı ve L biçiminde stop lambaları klasik BMW stilinin işaret ederken, önden çekişli otomobillerde zor rastlanan kısa ön ve arka aks dışı mesafeler ile uzun aks mesafesi, geniş bir iç mekanının habercisi oluyor.
 
 
Arka bölümde yer alan diz boşluğunun veya bagaj hacminin arttırılmasını sağlayan kayabilen arka koltuk esnekliğe olumlu katkı sağlarken, 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuk sırtlığı standart olarak 468 litre olan bagaj hacminin gerektiğinde 1.510 litreye yükseltilebilmesine imkan veriyor. Eşyaların gizlenebilmesine imkan vere katlanabilen zemine sahip bagaj, geniş açılan kapağı sayesinde yükleme kolaylığı sunuyor. Bagaj kapağı opsiyonel donanımda yer alan sistemler ile, tek bir düğmeyle veya temassız hareketle otomatik olarak açılıp kapatılabiliyor.
 
 
Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer yeni nesil motorların bir bölümünü oluşturan güçlü, hafif ve yakıt açısından verimli üç ve dört silindirli motor seçenekleriyle sunuluyor. Enine yerleştirilen ve BMW TwinPower Turbo teknolojisinin yanı sıra kompakt bir tasarıma da sahip olan bu motorlar, aynı zamanda EU6 emisyon standartlarıyla da uyumlu. Yeni üç silindirli en son teknoloji benzinli motor, 136 hp güç ve 220 Nm tork üretirken overboost fonksiyonuyla maksimum tork değerini 230 Nm'ye kadar yükseltebiliyor. Ülkemizde 6 ileri oranlı otomatik şanzıman ile sunulacak yeni Active Tourer 218i, 0'dan 100 km/s hıza 9.2 saniyede ulaşırken maksimum olarak 205 km/s hıza erişebiliyor. Ortalama 119 gr/km'lik emisyon değeri ile çevreci bir görüntü çizen yeni Active Tourer 218i, şehir içinde 6.3-6.5 litre, şehir dışında 4.4-4.6 litre ve ortalama da 5.1-5.3 litre yakıt tüketerek dikkat çekiyor. 
 
 
 
Standart sekiz ileri Steptronic şanzımanlı BMW 225i Active Tourer ise 231 hp güç üreten motoru ile 0'dan 100km/sa hıza 6,6 saniyede ulaşması ve 240km/sa'lik azami hızıyla kendi sınıfında dinamik performans açısından çıtayı yükseltiyor. Bu aracın ortalama yakıt tüketimi: 6,0-5,8l/100 km; ortalama CO2 emisyonu: 139-135 g/km olarak veriliyor.
 
 
Önde tek mafsallı yay bağlantılı bir aks ile arkada çok bağlantılı bir akstan oluşan yeni geliştirilmiş yürüyen aksama sahip olan yeni 2 Serisi Active Tourer, çeviklik ve hassas yönlendirme özelliklerini, denge ve süspansiyon konforu ile bir arada sunmayı hedefliyor. Son derece hassas tepkiler verebilen elektromekanik direksiyon ve sistemin işlevsel düzenlemeleri tork yönlendirmesine müdahale etmeden, olağanüstü bir sürüş hissi yaratmak üzere bir araya geliyor.
 
BMW standart modele ek olarak BMW 2 Serisi Active Tourer'ı müşteri gereksinimlerine çok daha yakın iç, dış ve teknik özelliklere sahip 3 farklı donanım paketi ile de sunuyor. BMW 2 Serisi Active Tourer'ın standart donanımı Bluetooth arayüzüne sahip hands-free telefon özellikli Professional Radyo, orta konsol üzerindeki kumanda ve 6,5 inç Kontrol Ekranı ile BMW iDrive kumanda sistemi, bir yağmur sezicisi ve otomatik far etkinleştirme, çok fonksiyonlu deri direksiyon ve Akıllı Acil Durum Çağrı Sistemi gibi özelliklerden oluşuyor.
 
 
Sport Line ve Luxury Line paketleri aynı zamanda iki bölgeli otomatik klima kumandası, arkada Park Mesafe Kontrolü, ön sis farları, frenleme fonksiyonlu cruise control ve çok işlevli direksiyonu da içeriyor. Sport Line modeli özel alaşım jantlar ve spor koltuklarla BMW 2 Serisi Active Tourer'ın dinamik karakterini vurguluyor. Parlak siyak böbrek ızgaralar, modele özgü hava girişleri ve arka rüzgârlık üzerindeki vurgulama çizgisi otomobilin duruşunu öne çıkarıyor. Görünümle uyum sağlama açısından egzoz çıkışı elektro kaplama siyah krom olarak sunuluyor. Luxury Line modeli ise şıklık ve ayrıcalığı öne çıkaracak, hafif krom uygulamaların yanında, sürücü ve yolcuya ait ısıtmalı özel deri koltuklar ile farklılaşıyor. 
 
M aerodinamik özellikler paketi, Parlak Shadow Line kaplama, M Sport süspansiyon, 17 veya 18 inç M hafif alaşım jantlar, M deri direksiyon ve özel döşeme spor koltuklar gibi özellikleriyle M Sport modelinin lansmanı, akıllı dört çeker sistemi xDrive ile donatılmış modellerin aileye dahil edilmesiyle aynı zamanda gerçekleşecek ve bu araçların pazara sunulması 2014 yılının sonunu bulacak. 
 
 
BMW 2 Serisi Active Tourer'da bulunan güvenlik ve konfor standartları topluca BMW ConnectedDrive olarak bilinen teknoloji altyapısı ve çeşitli bilgi/eğlence özellikleriyle destekleniyor. BMW ConnectedDrive Hizmetleri ve Uygulamaları akıllı telefon uygulamalarını otomobile taşıyor ve Acil Durum Çağrısı veya Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi gibi yenilikçi özelliklerin dahil edilmesini sağlıyor. Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi esnek sürelerle de satın alınabilecek. Kullanıcılar ayrıca BMW Apps üzerinden Facebook, Twitter, Aupeo!, Wikilocal, Lap Timer vb pek çok uygulamayı otomobilleri üzerinden kontrol edebilecekler.
 
 
BMW 2 Serisi Active Tourer, premium kompakt sınıfında sürüşle ilgili tüm bilgileri renkli olarak sürücünün görüş alanına yansıtan bir Head-Up Display ile sunulan ilk model olma özelliğini de taşıyor.. Bilgilerin doğrudan ön cam yerine, direksiyon ve ön cam arasında uzanan bir ekrana yansıtıldığı sistemde, sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan tüm temel bilgileri görebilmeleri sağlanıyor. 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo